Läpi kauden vahvoja otteita esittänyt 20-vuotias Samuli Hölttä vietti viime viikon Veikkausliigajoukkue HIFK:n harjoitusvahvuudessa. Mahdollisuus avautui nopealla aikataululla, mutta lähtöpäätös oli Höltälle helppo ja mieluisa. Lisäksi parin viikon tauko sarjaotteluista toi rupeamaan loistavan sauman. Maanantaista lauantaihin kestänyt jakso piti sisällään kolme harjoitusta, joista Höltälle sai rutkasti uusia tavoitteita myös omaan harjoitteluun.

– ”Tempo harjoituksissa on se suurin ero. Lisäksi kaikkien pelaajien intensiteetti on koko ajan huipussaan”, keskuspuolustaja kertoo kokemuksistaan.

– ”Kaikki kaksinkamppailut tehdään täysillä, eikä löysäilyä yksinkertaisesti vain ole.”

Menneen talven ja kevään aikana Hölttä kiinnitti aiempaa enemmän huomiota omaan lihasvoimaharjoitteluunsa, hakien räjähtävyyttä liikkumiseen. Suuntaa voi pitää oikeana ja ”Samppa” onkin tyytyväinen kehitykseen.

-”HIFK-jakson jälkeen yhdeksi kehityskohteeksi nousi vieläkin lihasvoima ja räjähtävyys, mutta näiden osalta suunta on ollut nyt hyvä. Siksipä luottavaisin mielin voi harjoittelua kohti parempaa jatkaa.”

Harjoitusjakson parhaimpina puolina Hölttä piti palautetta kehityskohteista, mutta antoisaa oli myös huomata omien vahvuuksien riittävän vaativamassakin ympäristössä.

”Pääpeli yhdessä riistojen ja katkojen kanssa on niitä vahvuuksiani. Niistä positiivista palautetta myös sain.”

Hölttä palasi Helsingistä viikonloppuna ja oli mukana Herculesin harjoitusvahvuudessa jo maanantaina. Seuraavan kerran Samulin ja koko Hercun otteita voi seurata tulevana lauantaina Raatissa. Oulun Derby Hercules – OLS alkaa klo 17.

18-vuotiaalle Kohoselle kutsu futsalin miesten maajoukkueeseen – leiri peruttiin myöhemmin

Herculesissa vahvaa Kakkosen debyyttikautta tekevä HauPan kasvatti Taneli Kohonen sai ensimmäisen kutsunsa miesten maajoukkueeseen futsalin puolella. Leiri peruttiin myöhemmin, mutta kutsu oli merkittävä huomionosoitus nuorelle monitaiturille. Viime talvena nuorukainen pelasi Ruotsin pääsarjaa Örebron riveissä ja on ollut vakiokasvo U19-maajoukkueessa jo parin vuoden ajan.

Taneli sai pienen lihasvamman edellisessä Herculesin ottelussa, mutta on todennäköisesti pelikunnossa tulevan viikonlopun paikallisottelussa.