Hercules kärsi kauden toisen tappionsa miesten Kakkosessa, kun RFA Rovaniemeltä nappasi arvokkaan 0-2 vierasvoiton. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Haukiputaan keskuskentällä, mutta tällä kertaa erityinen yhteistyötapahtuma ei tuonut tarvittavaa latausta.

Ottelun ratkaisseet maalit nähtiin jo ensimmäisten 25 minuutin aikana. Rovaniemi Football Academy sai kulmapotkun 12. minuutilla oikealta. Taistelupallo pomppi maalin edustalle, johon Joona Lähdenmäki oli hiipinyt ja latasi pallon verkkoon. Kymmenisen minuuttia myöhemmin vieraiden Vertti Hänninen laukoi 16-alueen rajalta vapaapotkun voimalla takanurkkaan. Molemmissa maaleissa Hercules puolusti löysästi antaen liikaa tilaa yksinkertaisiin viimeistelyihin.

Herccu sai luotua enemmän maalipaikkoja, mutta yritykset jäivät vaisuiksi, eikä maalivahti Mikko Rantala joutunut kunnon testiin. Vaarallisimmat tilanteet aukesivat oikealta laidalta Juuso Pernun ollessa aktiivisena. Paras paikka avautui juuri Pernulle, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

Toisella puoliajalla ottelun juoni jatkui jokseenkin samana. Hercules sai luotua painetta RFAn kenttäpuoliskolle, mutta tehottomuus maalitilanteissa säilyi. Ennen vaarallisimpia kotijoukkueen tilanteita Herccu-vahti Aki Peltokorpi joutui venymään parhaimpaansa rovaniemeläisten karaten läpiajoon. Vahva torjunta piti lopulta Herculesin mukana pelissä.

Toisella puoliajalla Hercules pääsi useampaan otteeseen yrittämään viimeistelyä hallitummin, mutta maalivahti Rantala oli mies paikallaan. Muritala Adeniran pääsi yrittämään hyvältä etäisyydeltä, mutta jalkatorjunta pelasti vieraat. Vaihdosta kentälle tullut Teemu Aittola pääsi puskemaan kahteen otteeseen, saaden varsinkin ensimmäiseen hyvin painoa. Molemmat tilanteet Rantala torjui helpon oloisesti hyvin sijoittuen. Lähimmäksi maalia pääsi Miikka Paldan, jonka laukaus osui ylärimaan.

”Kaksinkamppailuihin on jatkossa saatavat lisää terävyyttä”, päävalmentaja Mikko Isokangas kommentoi.

”Maalipaikkoja saimme luotua selvästi enemmän, mutta röyhkeys niistä puuttui.”

Hercules jatkaa pelejään 27.8 Kemissä. Seuraava kotiottelu pelataan la 12.9 Raatissa. Tällöin vastaan tulee paikallisvastustaja OLS. Raatissa järjestetään varsinainen superpäivä, josta tiedotusta lisää lähempänä.