Hercules otti Kakkosen Oulun herruuden kauden ensimmäisessä paikallispelissä kaataen OLS:n 1-3 (0-1) Castrenissa. Vierasjoukkue Hercules oli niskan päällä kenttätapahtumissa, mutta voitto oli tiukassa.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä, molempien saaden lyhyitä hallintajaksoja . Ensimmäisen maalipaikan sai luotua OLS 10. minuutilla, kun Hercun keskuspuolustuksen läpi pomppinut pallo ajautui Christian Bohuille. Viimeistely jäi kuitenkin vaisuksi ja Herculesin maalilla Aki Peltokorpi poimi pallon helposti. Kymmenen minuuttia myöhemmin Simon Thurlingin laukaus toisessa kenttäpäädyssä toi vastaavan lopputuloksen.

Avausmaali syntyi 37. minuutilla. Herculesin vasempana puolustajana pirteästi pelannut Sami Huhtiniemi syötti korkean keskityksen OLS:n keskuspuolustajien väliin. Tilanteen parhaiten lukenut Pekka Welling sai puskea vapaasti vieraat johtoon. Juuri ennen taukoa Welling pääsi vielä läpiajoon, mutta lisämaalin esti OLS-vahti Juuso Särkelä hyvällä vastaantulollaan.

Hercules sai toiselle puoliajalle loistavan startin, kun johto tuplaantui 51. minuutilla. Welling riisti syötön OLS:n puolustuslinjassa ja viimeisteli kaukaa taidokkaasti, ohi ulkona maaliltaan nousseen Särkelän.

Hercules hallitsi ottelua, mutta OLS iski kavennusmaalin kulmapotkusta 65. minuutilla. Laadukas keskitys etualueelle tavoitti Kaapo Kemilän, jonka pusku painui vastustamattomasti verkkoon. Kotijoukkueen kirivaihe sai kuitenkin kolauksen, kun Samuel Kurttila sai toisen keltaisen ja ulosajon viisi minuuttia kavennuksen jälkeen.

Seuraavat hetket tarjosivat Hercuille mahdollisuuden ratkaista ottelu, mutta Muritala Adeniranin viimeistely läheltä nousi korkeuksiin. Pari minuuttia myöhemmin Joonas Kurvisen viimeistely liputettiin paitsioksi.

OLS onnistui alivoimalla kääntämään pelin painopisteen ja Hercules puolustus joutui venymään parhaimpaansa, jotta johto säilyi. Vaihdosta kentälle tullut Kurvinen latasi lopulta loppulukemat 1- 3 kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Hyvään vireeseen päässyt hyökkääjä venytti ensin jalkansa väkisin pallolle ennen puolustajaa. Tämän jälkeen 420-päinen yleisö sai nähdä Kurvisen tutut pyöräyttelyt ja jalan vapauduttua viimeistely upposi alanurkkaan.

”Hyvä voitto ja tärkeät kolme sarjapistettä. Siihen voi olla tyytyväinen”, päävalmentaja Mikko Isokangas kiitteli.

”Parannettavaa jäi kuitenkin ja ulosajon jälkeen peli olisi pitänyt saada heti paremmin hallintaan.”

Tasaiseen tahtiin kauden alun peleissä maaleja tehnyt Pekka Welling osoitti jälleen vaarallisuutensa kahden maalin muodossa.

”Ensimmäisessä maalissa Sami antoi nappikeskityksen”

”Toisessa sain riistettyä syötön. Haistelin vastaavia tilanteita jo aiemmin, kun kierrätyksessä oli selvästi ajoittain haasteita”, Welling kuvaili maalejaan.

Voiton myötä Hercules nousi tasaisessa sarjassa toiseksi tasapistein johtoa pitävän ja ottelun vähemmän pelanneen JIPPOn kanssa. Herculesin seuraava ottelu pelataan lauantaina 8.8 poikkeuksellisesti Heinäpäässä klo 17. Vastassa tällöin Kemi City FC.