Hercules kokosi rivinsä nopeasti viikon takaisesta pettymyksestä ja otti kauden suurinumeroisimman voittonsa lauantaina FCV:n kustannuksella. Vahva esitys ei jättänyt paremmuudesta kysymyksiä, kun Castrenin tulostaulu näytti 4-0 (3-0) lukemia ottelun päätyttyä.

Vaajakoskelta saapuneet vieraat pyrkivät ottelun alussa odotetusti horjuttamaan pelin avaamista korkealla prässillä. Hercules onnistui kuitenkin viemään siitä suurimman innon melko pian monipuolisilla hyökkäyksiin lähdöillä. Muutamat harhasyötöt avasivat vieraille pari mahdollisuutta, mutta puolustuksen keskustassa Samuli Hölttä ja Timi Voutilainen katkaisivat tilanteet jo ennen laukauksia.

Avausmaali syntyi 14. minuutilla. Joonas Kurvinen veivasi Muritala Adeniranin läpiajoon ja ”Muri” viimeisteli taidokkaasti 1-0. Ensimmäisen jakson puolivälissä johto tuplaantui. FCV-maalivahti Ville Viljalan avaus epäonnistui pahoin ja tilanteen hyvin haistanut Kurvinen laukoi ensimmäisen maalinsa Kakkosessa. Maalipaikka avautui halvan näköisesti, mutta lopulta rauhallinen viimeistely takasi helpon näköisen maalin. Tehokas päivä sai vielä jatkoa juuri ennen taukoa. Sami Huhtiniemi syötti 16-alueelle ja Kurvisen taidokkaat pyörähdykset olivat liikaa vieraiden puolustajille. Tarkka laukaus johti lopulta 3-0 taukotulokseen.

Toisen puoliajan aluksi FCV pyrki löytämään keinoja peliin mukaan pääsemiseksi. Herculesilla oli haasteita oman hyökkäyspelissä kanssa ja jakson alku oli sekavampaa peliä. Vieraat saivat lisättyä painetta Hercun kenttäpäätyyn, mutta puolustuspeli oli riittävän terävää, eikä maalipaikkoja lopulta auennut.

Pelin edetessä Hercules otti jälleen komennon. Vieraiden toivo pisteille nousemisesta hälveni. Lisäksi Hercun fyysiset ominaisuudet vaikuttivat olevan rutkasti vastustaaja edellä. Vaihtopenkiltä kotijoukkueella oli laittaa kentälle kokonaan uusi vaihde, kun taas vieraiden muutokset eivät vieneet peliä haluttuun suuntaan. Loppulukemat 4-0 laukoi rangaistuspotkusta Muritala Adeniranin, kun kentän parhaimmistoon kuulunut Valtteri Kovalainen kaadettiin kulmapotkun jälkitilanteessa.

”Eipä lopputulokseen voi olla kuin tyytyväinen”, myhäili päävalmentaja Isokangas.

”Ottelu oli hallussa, eikä vastustaja kyennyt horjuttamaan voittoa. ”

Kurvinen ja Kovalainen kentän kunkut

Herculesin peli oli kokonaisuudessaan hyvin uomissaan ja onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Keskikentällä uurastaneet Miikka Paldan ja Valtteri Kovalainen olivat isossa roolissa kenttätasapainon säilymisen kannalta. Kovalaisen pallollinen peli oli ajoittain suvereenia. Oikein ajoitetut syötöt avasivat vieraiden kannalta tuskastuttavan paljon tilaa ja aikaa seuraaviin ratkaisuihin. Kärkipari Adeniran – Kurvinen osoittautui myös liian liukkaaksi pysäytettäväksi. Makoisimpana suorituksena voi pitää Kurvisen avausmaaleja Kakkosessa. Ottelu oli hänen ensimmäinen avauskokoonpanossa.

”Ensimmäisessä maalissa paikka avautui suoraan minulle. ”

”Toisessa näin, että tässä olisi haaston paikka ja pyrin vain saamaan jalkani vapaaksi”, Joonas mietti maalejaan ottelun jälkeen.

Hercules jatkaa pelejään sunnuntaina 19.7 Rovaniemellä RFA:a vastaan.