Hercules koki kauden ensimmäisen tappionsa Kakkosessa lauantaina, kun JIPPO Joensuusta vei pisteet tasaisen ottelun päätteeksi 1-2 (0-1) lukemin. Vierasjoukkue jatkaa näin sarjaa ilman tappioita ja samalla Herccu joutui poistumaan ensimmäistä kertaa kentältä ilman pisteitä.

JIPPO aloitti ottelun hyvin ja oikein ajoitettu prässipeli tuotti kotijoukkueelle vaikeuksia pelin avaamiseen. Vahva alku tuotti myös tulosta avausmaalin muodossa 10. minuutilla. JIPPO kykeni harvoihin pidempiin hyökkäyksiinsä ja lopulta Herculesin puolustuslinjan välistä löytyi melko helposti väli läpisyöttöön. Joona Hiltunen pamautti pallon lujaa maalin kattoon.

Ottelu tasoittui maalin jälkeen ja Hercules kykeni ajoittain hyvin hallitsemaan pallollista peliä. Jaksot päättyivät kuitenkin lopulta heikkoihin syöttöihin, eikä parasta tehoa hyökkäyksistä näin saatu irti. Hercules sai parhaat paikkansa erikoistilanteista, mutta viimeistelyistä puuttui tällä kertaa tarkkuuden lisäksi myös ripaus onnea.

Toisen jakson alku noudatti ensimmäisen vastaavaa. Tällä kertaa vierailijat kykenivät laittamaan Hercun vieläkin ahtaammalle. Ensin harhasyötön jatkeeksi JIPPO onnistui pelaamaan avopaikan maalin edustalle, mutta vielä tämän maalivahti Aleksanteri Patronen torjui loistavasti. Vain hetkeä myöhemmin hieman löysän pelaamisen seurauksena Hercules-puolustus joutui lopulta rikkomaan vastahyökkäyksen pysäyttämiseksi. Joona Hiltunen pääsi esittelemään laukaustaan uudelleen ja tällä kertaa vapaapotku reilusta 20-metristä upposi vastustamattomasti alanurkkaan. Ottelua oli pelattu tällöin 49 minuuttia.

Kotijoukkue pääsi kuitenkin pian takaisin taisteluun pisteistä. Pallo saatiin pelattua syvälle 16- alueelle Pekka Wellingille ja maalivahti Jirko Sorsan hieman huolimaton vastaantulo kaatoi Wellingin. Rangaistuspotkusta kavennuksen sijoitti Adeniran Muritala.

Maalin jälkeen Hercules sai otetta pelistä, mutta maalitilanteisiin pääseminen osoittautui edelleen haastavaksi. Loppuhetkien vaarallisimmat paikat saikin JIPPO kotijoukkueen satsatessa hyökkäykseen. Loppulukemat 1-2 jättivät lopulta hieman katkeran maun, kun hieman paremmalla esityksellä pisteitäkin olisi ollut tarjolla.

Hercules joutui tekemään muutaman muutoksen edellisistä otteluista, kun pelikiellossa olleen Henry Mäkäräisen lisäksi keskuspuolustaja Timi Voutilainen joutui jäämään pois säärivamman vuoksi. Suurempia ongelmia muutokset eivät tuoneet, mutta ajoittain pelirytmi ja tasapaino eivät olleet heti totutulla tasolla. Hercules kykeni aiheuttamaan ongelmia päästessään pelaamaan pallon puolustuslinjan eteen, mutta hieman vaisu syöttöpeli ja JIPPOn hyvin organisoitu puolustus sai pidettyä tilanteet vähissä. JIPPO kykeni käyttämään hetkensä paremmin ja parhaimmillaan hyökkäykset osoittivat myös tulivoimaa löytyvän.

Hercules jatkaa kauttansa lauantaina 11.7 Castrenissa. Vastassa tällöin FCV klo 13 alkaen.