Herculesin hyvä alkukausi sai jatkoa lauantaina Vaasassa, kun kotijoukkue VIFK kaatui loppuhetkillä (1-0) 1-2 lukemin. Ottelu oli vierailijoille monilla tavoin haastava, mutta Herccu kykeni parantamaan peliään läpi ottelun nousten lopulta voittoon asti.

Ottelun alku oli Herculesilta kauden vaisuinta peliä. VIFK:n korkea prässi aiheutti tarpeettoman paljon hankaluuksia, eikä ensimmäisten pelien tasoista pelin avaamista vierailta nähty. Pallollisen pelin haasteet heijastuivat tekemiseen ajoittain turhautumisena, mikä antoi myös askelmerkit värikkäälle ottelulle.

18. minuutilla Herculesille vihelletyn keskialueen vapaapotkun seurauksena syntyi molemminpuolista provosointia ja lopulta Hercun Henry Mäkäräinen sai ulosajon väkivaltaisesta pelistä. Kaksi minuuttia myöhemmin syntyi ottelun avausmaali kotijoukkue VIFK:lle. Keskuspuolustajan pitkä puolustuslinjan taakse pelattu syöttö tavoitti Jonas Pitkäkankaan, joka karkasi maalintekoon.

Ulosajon jälkeen Hercules pyrki rauhoittamaan peliä taktisilla muutoksilla, onnistuen siinä tarpeeksi hyvin päästen tauolle maalin takaa-ajoasemassa.

Pelirytmi säilyi VIFK:a paremmin

Toiselle puoliajalle Hercules teki kaksi pelaajavaihtoa Simon Thurlingin ja Juuso Pernun tullessa kentälle. Vierailijoiden otteet selkiytyivät, kun samalla VIFK passivoitui johtoasemassa. Herculesin tuttu pelirytmi löytyi alivoimasta huolimatta ja kotijoukkueen virheet lisääntyivät.

Tasoitusmaalin viimeistely oli Pekka Wellingia omimmillaan. Welling väänsi puolustajan väkisin taakseen ja tasoitti ottelun pitkän juoksun päätteeksi. Ottelua oli pelattu tällöin 57 minuuttia. Kymmenen minuuttia myöhemmin VIFK:n puolustaja Rasmus Häggback sai ulosajon toisen keltaisen kortin seurauksena.

Ottelun loppuhetket olivat Herculesin hallintaa. VIFK pelin muuttuessa passiiviseksi jo ylivoimalla, oli Herculesin pelirytmi liikaa kotijoukkueelle punttien tasoituttua ulosajoissa. Jo ennen riemukasta voittomaalia vierailla oli mahdollisuutensa, mutta ratkaisu jäi ottelun viimeiselle minuutille.

Puolustuslinjan taakse pelattu syöttö vaikutti aluksi painuvan VIFK-maalivahti Vilho Honkamaalle, mutta Adeniran Muritala näki tilanteen toisin. Terävän juoksun päätteeksi ”Muri” ennätti palloon ennen maalivahtia ja tuikkasi oululaisjuhlat käyntiin.

Vaiherikas ottelu antoi Herculesille kolmen pisteen lisäksi itseluottamusta, mutta myös parannettavaa jäi. VIFK:n prässipeli ei tullut yllätyksenä, mutta pelirohkeus ei noussut alussa tarvittavalle tasolle. Myös puolustuspelissä oli omat haasteensa, vaikka tähänkin oli pyritty löytämään ratkaisut jo viikolla. Voiton avaimet löytyivät lopulta tutuista aineksista. Vastustajaa aktiivisempi pallollinen peli käänsi ottelun. Lisäksi Herculesin fysiikka vaikuttaisi olevan hyvin vertailukelpoinen vastustajiin nähden.

Herculesin pelit jatkuvat lauantaina 4.7 klo 15 Castrenissa. Vastassa tällöin JIPPO Joensuusta.