Hercules avasi kotiottelunsa komealla voitolla keskiviikkona Kemi CIty FC:a vastaan. Helteisissä oloissa pelattu ottelu kulki lähes täysin kotijoukkueen kontrollissa ja 2-0 (1-0) voittolukemia voi pitää ansaittuina. Kemiläiset aloittivat ottelun melko pirteästi ja varsinkin aktiivinen prässi toi ajoittain haasteita Herculesin pelin avaamiseen. Vaarallisia maalitilanteita aktiivisuus ei kuitenkaan tuonut ja muutaman tasokkaamman syötön puolustuslinjan taakse poimi hyvin maalivahti Aleksanteri Patronen.

Jakson edetessä Hercules sai paremmin juonesta kiinni ja onnistui ottamaan hallinnan keskikentällä. Maalipaikoille pääseminen oli vielä haastavaa, kun lopulliset ajoitukset hakivat paikkaansa. Lisäksi Kemin puolustuksen Edeh Chinonson nopeus osoittautui haastavaksi ohittaa. Herculesin vaarallisimmat maalitilanteet syntyivät erikoistilanteista. Kulmapotkut vaikuttivat jäävän kerta toisensa jälkeen vaarallisesti pyörimään Kemin maalinedustalle, mutta vierailijat onnistuivat purkamaan lopulta tilanteet.

Jakson lopulla esiin astui Hercules puolustaja Timi Voutilainen. Ensin kierteinen vapaapotku 20- metristä painui vain hieman etunurkasta ohi. Ottelun avausmaali syntyi vastaavalta etäisyydeltä Voutilaisen jalasta 41. minuutilla. Tilannetta edelsi Adeniran Muritalan terävä pystyjuoksu. Kemipuolustus pyrki pysäyttämään ”Murin” aluksi repimällä, mutta tilanne tyssäsi vasta alueen ulkopuolelle vastaan tulleen maalivahti Matias Aholan käteen. Tilanteesta seurasi Aholalle ulosajo ja vapaapotkun latasi Voutilainen yläriman kautta komeasti maaliin.

Kärsivällisyys voiton takeena

Toinen puoliaika eteni Herculesin hallitessa kenttätapahtumia miesylivoimalla. Pallonhallinta säilyi kotijoukkueella, mutta vaaralliset tekopaikat olivat vähissä. Toisaalta hallinta piti Kemi Cityn tasoitusmahdollisuudet vähissä ja pelissä oli kärsivällisyyttä ja kontrollia voittoon riittävästi. Kemiläisten parhaat tilanteet tulivat Obioha Samson Ebukan kuljetuksista, mutta lopulta vierailijat eivät kyenneet testaamaan maalivahti Patrosen torjuntavirettä vaadittavalla tavalla.

Ottelun lopullinen ratkaisu siirtyi viimeisille minuuteille. Kovan työmäärän Herculesin hyökkäyksessä puurtanut Pekka Welling syötti vaihdosta kentälle tulleen Miika Lammelan läpi, joka kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Loppulukemat 2-0 pilkulta sijoitti varmasti Welling.

”Kaikki voitot otetaan mielellään vastaan, mutta kyllä tänään homma oli myös hyvin hanskassa”, päävalmentaja Mikko Isokangas mietiskeli ottelun jälkeen.

”Kemiltä löytyy hyökkäyksestä vaarallisuutta ja sen nollaamiseen täytyy antaa kiitosta varsinkin puolustajille”

Herculesin pelit ovat lähteneet tuloksellisesti hyvin liikkeelle tasapelin ja voiton myötä. Kemiottelussa ei vielä nähty parasta hyökkäyspeliä, mutta perusasiat vaikuttaisi olevan hyvällä mallilla. Puolustuspeli oli riittävän rauhallista ja myös keskikentän pelinrakentelu oli avainasemassa hallinnan säilyttämisessä.

Ensimmäisellä puoliajalla Miikka Paldanin fyysisyys oli merkittävässä roolissa ja varsinkin toisella jaksolla Valtteri Kovalaisen pallollinen pelaaminen rauhoitti peliä kokonaisuudessaan.

JS Hercules jatkaa otteluitaan tulevana lauantaina Vaasassa VIFK:n vieraana.