Juuri nyt tulevaa futiskesää mietittäessä positiiviset ajatukset ovat alkaneet saamaan sopivasti tilaa. Jokseenkin koko kevät on harjoittelun osalta jouduttu vetämään yksilöharjoittein, mutta hallituksen uudet linjaukset mahdollistavat pienryhmäharjoittelun aloittamisen lähipäivinä.
Voisi kuvitella, että haastava tilanne aiheuttaa pelaajistolle pelkkää turhautumista. Aloitettaessa keskustelu itsenäisen harjoittelun sujumisesta JS Herculesin kapteenien kanssa, on yleiskuva kuitenkin hieman yllättäen eri. Toki kaipuu joukkueharjoitteluun on kova, mutta tilanteen positiiviset asiat pompsahtavat ilmoille useammin.


”Onhan se hauska jätkiä nähdä tauon jälkeen” , mietiskelee kapteeni Aleksanteri Patronen

Maalivahti Patronen kertoo itsenäisen harjoittelun sujuneen hyvin. Viikko-ohjelma on sisältänyt kuusi harjoitusta. Fysiikkavalmentaja Anu Perälällä on ollut sisällöstä päävastuu, mutta maalivahtien kohdalla maalivahtivalmentaja Jussi Viirelän osuus on myös merkittävä.

”Harjoittelu on sujunut hyvin. Hyvä suunnittelu ja ohjeet tekevät hommasta mieluista”, Patronen summaa kulunutta kevättä.

Varakapteeni Miikka Paldan myöntää kohdanneensa ajoittain haasteita.

”On se mielekkyys hieman enemmän päivästä kiinni verrattuna joukkueharjoitteluun”, Paldan toteaa.

Hyvin suunniteltu harjoitussisältö saa myös Paldanin varauksettoman kiitoksen ja ”Miksu” näkee ajanjakson positiivisia vaikutuksia jo pidemmälle tulevaisuuteen.

”Tässä on saanut hyvin ajatuksia ja opastusta liikunnan ja urheilun suhteen ylipäätään. Kun joskus aktiivinen peliura jää taakse, on paremmin keinoja rytmittää harjoittelua myös itsenäisesti”.

Joukkuehengen merkitys kasvaa

Kun joukkue on joutunut harjoittelemaan toisistaan erillään, on joukkuehengen ylläpitäminen haastavaa. Toisaalta joukkueharjoittelujakson jäädessä lyhyeksi ennen pelejä, voi yhtenäinen joukkue saada mukavan etulyöntiaseman. Patronen valittiin edustusjoukkueen kapteeniksi toista kautta peräkkäin ja mainitsee joukkuehengestä huolehtimisen ehkäpä tärkeimmäksi tehtäväkseen.

”Meillä oli hyvä meno päällä ennen taukoa ja siinä mielessä tilanne on harmittanut. Mutta uskon kaiken loksahtavan nopeasti paikalleen, kun harjoitukset taas alkavat”

”Yhteishenkeä on pyritty pitämään yllä nyt muilla keinoin. Etänä on pelattu esimerkiksi joukkueen FIFA-turnauksia”, päättää Patronen.

Ensi kauden kapteenistoon kuuluvat Patrosen ja Paldanin lisäksi Samuli Hölttä, Timi Voutilainen ja Simon Thurling.

Pienryhmäharjoittelu alkaa JS Herculesin osalta lähipäivinä.