Hercules avasi kauden 2020 kotiottelut heti tärkeimmällä eli paikallisottelulla. Heinäpään hallissa kotijoukkuetta vastaan asettunut Oulun Luistinseura julkaisi viikolla 10 uutta sopimusta ja sai varsin iskukykyisen nuoren ryhmän liikkeelle otteluun. Herculesin valmennusporukalla valinnan mahdollisuuksia oli kosolti ja noin 350 katsojan joukko saikin nähdä kentällä uudistuneen kokoonpanon.

Ottelu alkoi pienellä OLS:n rynnistyksellä, mutta kääntyi ajan kuluessa Hercules hallinnaksi. Tänään kotijoukkue onnistui erityisesti pelin avaamisessa ja rakentelussa. Hyökkäyksen roolitukset ja halutut asiat näkyivät pelissä nyt paremmin kuin viikko sitten vierasottelussa Rovaniemellä. Hercules pääsikin varsin hyville paikoille, mutta viimeistely ontui. Myös OLS onnistui luomaan jonkun verran maalitilanteita ensimmäisellä jaksolla, mutta nuori Aki Peltokorpi venyi hyviin torjuntoihin ensimmäisellä jaksolla.

Derbyä oli todistamassa lähemmäs 350 silmäparia

OLS siirtyi ottelussa kuitenkin vastahyökkäyksestä johtoon 32. minuutin kohdalla Jyri Vääräniemen osumalla. Santeri Ukkola tasoitti pilkulta 36. minuutilla ja toisella jaksolla nähtiinkin todella upea Henry Mäkäräisen tekemä voittomaali, johon hienon keskityksen antoi pirteän ottelun oikeana laitapuolustajana pelannut Jesse Kilpeläinen. Hehkutettakoon vielä erikseen Ukkolan maalia. Santeri on pelannut Herculesin riveissä 4 kautta kakkosta lähes täysillä minuuteilla ja maali on monesti roikkunut ilmassa. Nyt se sitten tuli. Odotamme ketsuppipullo -ilmiötä tapahtuvaksi….

Herculesin keskikentän kaksikko Mäkäräinen – Valtteri Kovalainen rakentelivat peliä taidokkaasti, vaikka hyökkäyksen ajoituksissa oli vielä paranneltavaa. Mäkäräinen päätti lopulta sitten itse näyttää mallia ajoittamalla juoksun erinomaisesti ennen maaliaan.

Päävalmentaja Mikko Isokangas löysi pelistä luonnollisesti vielä parannettavaa, vaikka olikin tyytyväinen kauden avausvoittoon paikallispelistä.

“Harjoiteltuja asioita alkoi näkymään hyökkäyspelissä, mutta pallonmenetysten jälkeisessä pelaamisessa on vielä petrattavaa. Kenttätasapaino ei ollut vielä kunnossa.”, kertoi Isokangas.

Palloliiton ottelun tietoihin (kokoonpanot, ottelutapahtumat) pääsee tästä.