Alle 16 -vuotiaiden maajoukkuepelaajat maalivahti Aki Peltokorpi ja puolustaja Joona Lohela ovat tehneet sopimukset JS Herculeksen kanssa. Molemmat pelaajat nostetaan Tervarit-j 04 YJ:stä Herculeksen edustuksen mukaan ja nuoret miehet ovat käytettävissä jo huomenna lauantaina Vaasassa ”back-to-back” -pelissä VIFK:ä vastaan.

Kuten muutama viikko sitten ylös nostettu ja SJK Akatemiaa vastaan debytoinut 16 -vuotias Arttu Sundström, myös Joona ja Aki ovat harjoitelleet Herculeksen edustusjoukkueen mukana talvesta lähtien. Ennen kautta Peltokorpi otti myös tuntumaa miesten peleistä harjoitusottelussa Kajaanin Hakaa vastaan.

Päävalmentaja Mikko Isokangas on innoissaan nuorista lahjakkuuksista. ”Mahtava juttu, että seurayhteistyömme toimii hyvin. Maalivahti Patrosen murrettua varpaansa Aki saa heti ison roolin joukkueessa. Hän on ikäisekseen erittäin kypsä pelaaja, jolla ei puntti tutise kovemmissakaan paikoissa. Joona tuo taas kaivattua tuoreutta puolustuspäähän, joka on läpi kauden pyörinyt aika kapealla ringillä. Etenkin laitapakit Santeri Ukkola ja Juuso Pernu ovat olleet kovalla kuormalla läpi kauden”, summaili Isokangas. ”Ja tietenkin mahtava juttu kaikkinensa saada lisää nuoria lahjakkuuksia mukaan joukkueeseen ottamaan edelleen seuraavia kehitysaskeleita omilla urillaan. Iso juttu oululaiselle jalkapallolle”, iloitsi Isokangas.

Nuoret pelimiehet itse odottavat junnupeleihin nähden fyysisempiä miesten pelejä hyvällä fiiliksellä ja omia näyttöpaikkojaan innolla. Molempien kausi on mennyt tähän saakka erinomaisesti ja kakkosdivarin pelien molemmat kokevat olevan hieno lisä hyvin menneeseen kauteen.

Maalivahti Aki Peltokorpi on raamikas nuorimies. Ajax Sarkkirannan kasvatti sai ensimmäisen maaottelun vyöllensä elokuun 22. päivä, kun Suomi nöyryytti Ruotsia peräti 1-7 lukemin. Haupa-Ajax Sarkkiranta-Tervarit j -polkua kulkeneen Joona Lohelan pelipaikka on keskuspuolustaja ja hänelle U16 maaotteluita on kerennyt tulla jo 4 kpl Slovakiaa, Unkaria ja Ruotsia vastaan. Herculeksen riveissä Lohelaa voidaan käyttää myös laitapuolustajana.

Peltokorven ja Louhelan sopimusten myötä Herkun edustusjoukkue on entistä enemmän yhteistyöseurojensa näköinen. Nyt joukkueeseen liittyneet Lohela ja Peltokorpi ovat ensimmäiset pelaajat, jotka ovat edustaneet junioriurallaan Ajax Sarkkirantaa. Mutta he eivät varmasti ole viimeiset. Haukiputaan Pallon kasvatteja alkaa olla Herculeksen edustuksessa jo aika liuta. Heistä keskikentän moottori Valtteri Kovalainen sementoi asemansa jo viime kaudella. Tälle kaudelle ”Kova” sai seurakseen keskuspuolustajan Samuli Höltän sekä laitapelurit Juusot Pernun ja Kelhän. Myös pohjoiseen kesken kauden muuttanut Antti Keränen on HauPan miehiä. Tervarit Junioreista ovat puolestaan ponnistaneet Veeti Kokkonen ja Hekuran Hasani.

Näiden iloisten sopimusuutisten myötä Herkun mv-valmentaja Jussi Viirelä voi jälleen palata normaaliin ruokavalioonsa…. 😉