Viime sunnuntaina Hercules lähti kapealla ringillä Seinäjoelle ja tuliaiset jäivät tuolta reissulta tällä kertaa tuomatta. Vahva SJK Akatemia jatkaa kärjessä vakuuttavaa menoaan ja kaatoi nuorella ryhmällä liikkeellä olleen Herculeksen maalein 3-2. Seuraavaksi päästään esiintymään kotiareenalla ja vastaan tulee ensimmäistä kertaa tällä kaudella VIFK.

Herkun päävalmentaja Mikko Isokangas oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen esitykseen ja peli-ilmeeseen. ”Pystyimme hyvin haastamaan vahvaa kotijoukkuetta, mutta valitettavasti hyvästä loppukiristä huolimatta emme saaneet nipistettyä sarjajohtajalta pisteitä. Täytyy kyllä sanoa, että SJK Akatemia on vahva nippu, joka pystyy pelaamaan monipuolisesti. Rokottavat myös armottomasti vastustajan virheistä, niinkuin meitäkin vastaan nyt kävi”, pohdiskeli Mikko edellistä matsia. Ottelussa debytoinutta 16-vuotiaan Arttu Sundströmin otteita päävalmentaja kommentoi seuraavasti: ”Ennakkoluuloton esitys. Olen tyytyväinen hänen panokseensa. Fiksu pelaaja ymmärsi heti oman roolinsa ja vähitellen ottelun kuluessa rytmiin tottuessaan pystyi myös nostamaan oman pallollisen pelin tasoaan. Mikä parasta, ei todellakaan lähtenyt kumartelemaan kentälle, vaan uskalsi pelata alusta lähtien”, analysoi Isokangas.

Tulevaan sunnuntain kotimatsiin kokoonpanohuolet ovat helpottaneet. ”No nyt on taas positiivista ongelmaa ilmassa. Viime matseihin on katsottu, ketä on ollut käytettävissä ja sen mukaan menty. Nyt saataneen täysi miehitys mukaan ja tämän myötä koutsi saa laittaa ajatusmyssyn syvälle päähän”, jatkoi Isokangas.

Vastustaja VIFK on pelannut kautensa kovin ailahtelevasti. Välillä on tullut isoja päänahkoja, mutta sitten taas on tullut odottamattomia tappioitakin. ”Viime kausilta tuttuja pelaajia löytyy vastustajalta. Parhaimmillaan vaarallinen nippu, joka voi voittaa kenet tahansa”, ennakoi Isokangas.

Ottelu pelataan sunnuntaina 1.9. klo 18:30 alkaen Castrénin kentällä. Portit aukeavat tuntia ennen. Kelikin näyttää suosivan, eli lämmintä ja pimeävää iltaa tiedossa lehtereille saapuville.