Viime lauantaina Hercules kärsi kirvelevän kotitappion Kajaanin Hakaa vastaan lukemin 0-1. Tappion lisäksi ottelusta tuli lisää päänvaivaa Herkun käskyttäjälle Mikko Isokankaalle, kun runkopelaajista Sami Karjalaisen ja Samuli Höltän korttitilit tulivat täyteen. PalloTv:n otteluraportti KajHa -matsista on luettavissa tästä.

KajHaa vastaan Herculeksen penkki oli seitsemän poissaolon myötä kovin kapoinen. Kysyimme Mikolta, miltä tilanne näyttää Samin ja Samulin pelikieltojen myötä. ”Noh, eihän tilanne ideaali ole. Mutta tilanteen kanssa tulee elää ja täysillä lähdetään taistelemaan pisteistä, kuten jokaiseen kauden peliin”, muotoili Isokangas. Myös positiivisia uutisia löytyi. ”Timi Voutilainen siirtyi meille FC Reippaasta. Hän sai opiskelupaikan Oulusta ja on käytettävissä jo huomenna. Lisäksi Tervareiden B-junnujen joukkueen kapteeni Arttu Sundström on nostettu Herkun edustusjoukkueen mukaan. Meillä on pyörinyt kauden aikana 8-9 yhteistyöseurojen pelaajaa mukana treeneissä ja jotkut pelasivat keväällä myös treenimatseja mukanamme. Arttu on esiintynyt edukseen näissä tapahtumissa sekä B-junnujen peleissä ja ansaitsee nyt näyttöpaikan Herkun edustuksen mukana”, kertoi Isokangas ja antoi samalla ymmärtää, että muillekin yhteistyöseurojen nuorille tulee vielä jo tänä syksynä mahdollisuuksia saada miesten pelejä vyölleen.

Juuri 21 vuotta täyttänyt Voutilainen on pelipaikaltaan toppari ja tuo lisää kaivattuja vaihtoehtoja puolustukseen. Sundström on puolestaan keskikenttäpelaaja. Pyysimme Tervareiden B-joukkueen valmentajaa, Herculeksen edustuksen entistä maaliruiskua, valmentajaa ja yhä Herkku-Pappojen riveissä vaivattomasti kirmaavaa Pekka Haarasta antamaan hieman lisätietoa Artusta. ”Arttu on hyvä poika kaikin puoli, semmoinen 10 -paikan taituri. Jos pitää nyt tarkemmin luonnehtia, niin Aressa on kaikki Tommi ”Grande Culo” Päkkilän, nuoren Timo Raution ja Pekka Haarasen parhaat puolet yhdessä paketissa”, maalailee Haaranen nimeten itsensä samalla vaatimattomasti yhdessä lauseessa Hercules -legendaksi….. ”Arttu kävi jo talvella ensimmäisen kerran Herkun edarin mukana ja koutsi-Mikolta on tullut viestiä, että on ollut tyytyväinen näkemäänsä. Hienoa, että valmennuksella on ollut hyvää pelisilmää ja Are pääsee maistamaan nyt miesten pelejä. En epäile hetkeäkään, etteikö Arttu mukana hyvin pärjää. Sen verran hyvin pää pyörii ja yritys on ympäristöstä huolimatta kovalla tasolla”, pohtii Haaranen.

Huomenna uutta verta mukaan saanut Herkku-lauma matkustaa siis sarjajohtajan luokse Seinäjoelle. Ensimmäisessä ottelussa tuli kotona pataan 1-4. SJK:n edustuksesta on odotettavissa jonkin verran vahvistuksia akatemia-joukkueelle. Haaste on siis jälleen kova entistä nuoremmalle Herkku-laumalle, mutta sehän vain kasvattaa karvoja. Peli käynnistyy klo 17:00 ja pelataan Jouppilanvuoren tekonurmella. Kotijoukkueen otteluennakko löytyy tästä.

Tsemppiä peliin jätkät!