Viime sunnuntain esityksen jälkeen Herculeksen toimistolla puhisi maanantaina vihainen mies. Tuo mies oli Herkun päävalmentaja Mikko Isokangas. Ärsyyntyminen ja turhautuminen on helppo ymmärtää, jos oli katsonut KuPS:n sivujen kautta tarjotun lähetyksen ottelusta KuFu98:n ja vierailevan Herculeksen välillä. Ottelu päättyi tennislukeminen 6-0 ja peliesitys kokonaisuudessaan oli vierailijoiden osalta surullinen.

”Kukaan joukkueesta ei viime pelistä ansaitse puhtaita papereita”, murisi Isokangas. ”Liekö ennen ottelua kantautuneet tiedot kotijoukkueen junioripitoisesta kokoonpanosta vaikuttaneet vai mikä oli, mutta joukkueen peliin jo iskostuneet pelilliset asiat näyttivät kadonneen Kuopion kentällä kuin tuhka tuuleen. Pelissä ei toteutettu sovittuja asioita eikä pelattu joukkueena, kun jokainen yritti yksin mahtisuorituksia toinen toisensa jälkeen. Ensimmäisellä jaksolla puolustussuuntaan peli oli sentään jollain lailla kuosissa, mutta pallollinen peli oli huonoa. Tästä ei ole muuta tietä eteenpäin kuin palata nöyrän joukkueena tekemisen malliin”,  jatkoi Isokangas.

Mahdollisuus joukkueen kasvojen pesuun tulee pian, sillä lauantaina klo 19:00 Castrenilla pelattavaan kotimatsiin saapuu vieraita Kajaanista. Vieraileva Kajaanin Haka on oman ryhtiliikkeensä tehnyt ja repinyt eroa sarjajumbo Vepsuun ottamalla kaksi voittoa viimeisestä kolmesta ottelusta. PK-37:n selkä läheneekin tällä tahdilla lujaa vauhtia. Muutokseen ovat varmasti osaltaan auttaneet uudet pelimiehet, jotka ovat varsin tuttuja veijjareita aiemmilta kausilta Herkun riveistä. Keskikentän voimanpesä Jerome Ogbuefi pelasi kaudet 2016-2018 Herkussa ja on nyt viime kauden loukkaantumisestaan kuntoutunut taas pelikentille. Myös laituri Callistus Chukwu on kokenut ja hyvä pelimies, joka tuo vauhtia ja vaarallisuutta vieraiden rosteriin.

Herculeksen kokoonpanosta lauantain otteluun oli valmentaja Isokangas vielä varsin vaitonainen. Hänen mukaan muutoksia on varmasti tulossa ja pelaajilla ei ole pienintäkään varaa herpaantua viikon harjoituksissa. Kenenkään paikka avauksessa ei ole kiveen kirjoitettu, jos keskittyminen ja sitoutuminen ei ole vaaditulla tasolla.

Ottelu lauantaina potkaistaan käyntiin klo 19:00 Castrenin urheilupuistossa ja portit aukeavat tuntia aikaisemmin. Piletit 5 €.