Sunnuntaina 11.8. Hercules matkaa Kuopioon ottamaan mittaa KuFu98:sta. Ottelu alkaa klo 18:30 Savon Sanomat Areenalla. KuFu98 on sarjassa sijalla kolme ja Hercules hengittää niskaan viiden pinnan päässä yhden matsin vähemmän pelanneena. Ottelulla on suuri merkitys loppusarjaan pääsemisen kannalta.

Hercules on Rovaniemen notkahdusta lukuun ottamatta ollut hyvässä tuloskunnossa. Samaa voi sanoa myös KuFusta, joka tosin viime kierroksella otti yllättävästi pataan VIFK:ä vastaan vieraissa 4-2. Liekö menomatkalla Vaasaan tieltä suistuneen rekan maantielle levinneen lastin raivaustyöt ottaneet sen verran lujille, ettei itse otteluun enään paukkuja jäänyt? Kotonaan Kufu98 on ollut vahva, eikä ole kertaakaan hävinnyt eikä juurikaan pisteitä siellä menettänyt. Ainoastaan SJK II ryösti tasuripisteen kotimatkalleen, muut ovat saaneet lähteä paluumatkalle tappion karvas kalkki huulillaan.

Herkun pääkäskyttäjä Mikko Isokangas on luottavaisin mielin ennen ottelua. ”Kunhan saamme Rovaniemen pelin kaltaisen alun vältettyä, niin odotan tasaista mittelöä ottelusta. Saamme mukaan rosteriin taas Valtteri Kovalaisen armeijasta ja Junior Tangkon pelikiellosta. Vaihtoehtoja on käytössä mukavasti ja viime aikoina poissaoloista juhtuen peliaikaa enemmän saaneet pelaajat ovat vastanneet hienosti huutoon. Valmennuksen kannalta positiivinen ongelma siis. Poissa varmuudella on ainakin Haris Dzuho, jonka saama tälli OLS -ottelussa vaatii vielä huilia. Myöskään Juuso Kelhä ei ole vielä pelikuntoinen”, kertoo Isokangas.

Herculeksen valmennusportaassa on tapahtunut sen verrran muutoksia, että mukaan valmennusrinkiin on tullut Herkun riveistäkin ja monesta Oulun seudun joukkueesta peliuraltaan tuttu Jokke Festus. Mies on tuttu koko organisaatiolle vuosikymmenten takaa ja tuo hyväntuulisena viejjarina hyvän lisän joukkueeseen. Tervetuloa Jokke!