Pitkään odotettu ottelu Oulun Kakkosen herruudesta mitellään huomenna lauantaina. Kyseessä on ottelu, jota kumpikaan joukkue ei halua hävitä, etenkin kun edellinen kohtaaminen päättyi tasapeliin 2-2. Ottelu pelataan LA 3.8.2019 Castrenin kentällä klo 17:00 alkaen.

Herculeksen käskyttäjä Mikko Isokangas odottaa ottelusta tasaista vääntöä. ”Molemmat joukkueet ovat olleet tuloksellisesti hyvässä iskussa. Kummallakin ainoat viimeaikojen tappiot ovat tulleet samaista ROPS:n II -porukkaa vastaan. Ennakkoasetelmat ovat siis hyvin tasaiset. Ottelussa nähdään kentällä läjäpäin oululaisen junioripolun käyneitä pelaajia. Toivoisinkin, että oululaiset jalkapalloa seuraavat ihmiset osaisivat tiensä lauantaina Castrenin lehtereille. Luvassa on varmasti tunteita lämmittävä ja vauhdikas peli”, sanailee Isokangas.

Kehen sitten kiinnittää erityisesti huomiota? Kotijoukkueen osalta nettitoimitus nostaa esille seuraavia näkökulmia.

OLS:n entiset Herkut ja Herkun ”Olssit”

Luistinseuran riveistä löytyy  pelaajia, jotka ovat esiintyneet myös Herculeksen väreissä menneinä Kakkosen kausina. Heistä todennäköisesti kentällä huomenna viilettävät pallolliset taiturit Arttu Haapala ja keskikentän maestro Henry Mäkäräinen. Herkusta puolestaan löytyy useita OLS:n kasvatteja. Mm. Santeri Ukkola, Sami Karjalainen, Onni Heikkinen, Joonas Kurvinen, Hekuran Hasani, Markku Huoponen ja Aleksanteri Patronen ovat tuttuja miehiä OLS:n nutusta.

Sedät jaksaa heilua

Vaikka keski-ikä huomenna kentällä on erittäin alhainen, muutama ”paapura” tekee kaikkensa nostaakseen aloituksen keski-ikää. OLS:lla Titi Essomba on oululaisille tuttu mies eri joukkueiden riveistä. Vielä vanhoilla päivilläkin mies on nopea, fyysinen ja vaarallinen. Herculekselta löytyy myös oma seniorinsa, tosin Essombaa nuorempi sellainen. Junior Obarbemiro (33) on Herculeksen ikäpresidentti ja samalla äärimmäisen tärkeä pelaaja sekä kentällä että pukukopissa. Aina hyväntuulinen veijjari tuo iloa ja elämää joukkueen arkeen.

Keitä te ootta nuoret pojjaat?

Oulussa jaksetaan puhua aina siitä, kuka on seuraava nuori pelaaja joka lyö läpi. Kannattaa jättää pohdinta vähemmälle ja tulla itse katsomaan paikan päälle, miten pojat pärjäävät miesten sarjoissa. OLS:n riveistä kohuttu Miika Koskela taitaa olla maajoukkueen mukana, mutta kentältä löytyy monta muutakin  nuorta miestä, joilla on kaikki mahdollisuudet päästä eteenpäin. Usein se pelaaja ei ole suinkaan se taitavin pimputtelija, vaan menestyksen avain löytyy pelaajan hartioiden välistä. OLS:n rivissä on sankoin joukoin 2000-luvulla syntyneitä lupaavia pelimiehiä. Herculeksen nuorista miehistä kannattaa huomenna kiinittää huomiota Haupan miehiin ja ensimmäistä kautta Kakkosessa pelaaviin Juuso Pernuun (19) ja Samuli Hölttään (19). Molemmat ovat kellottaneet isoja minuutteja Herculeksen riveissä ja ottaneet ison askeleen viime kauden kolmosen peleistä. Myös nuoret Herkut Hasani Hekuran (17), Joonas Kurvinen (17) ja Veeti Kokkonen (17) ovat tulevaisuuden nuoria hyökkäyspään pelaajia, jotka tuovat kentälle tullessaan yllätyksellisyyttä hyökkäyspäähän.

Elikkä ei muuta kuin sankoin joukoin huomenna Castreniin katsomaan oululaisen jalkapallon juhlaa! Piletit kustantaa 5 €. Haupan, Tervareiden, Ajax Sarkkirannan ja Limingan Pallokarhujen junnut tutusti omissa versuissaan ilmaiseksi sisään.