Ensimmäinen kotivoitto kovasta KuFu98:sta

Helatorstain peli pelattiin poikkeuksellisesti Raatin stadionilla Lähirähinäpäivän vuoksi. Koko perheen kaupunkisuunnistus käynnistyi jo aamulla klo 10:00 ja huipentui Raatin stadionin tapahtumiin. Hercules ja Kufu98 tarjoilivat maalirikkaan ja hyvätasoisen ottelun Herculeksen kauden ennätysyleisölle (240 katsojaa) päivän kunniaksi. Ottelun ratkaisijaksi nousi kotijoukkueen Sami Karjalainen, joka hattutempullaan nosti kauden maalimääränsä jo kahdeksaan ja siivitti Herculeksen kauden avauskotivoittoon.

Herculeksen päävalmentaja Mikko Isokangas oli tyytyväinen ensimmäiseen kotivoittoon. ”KuFu98 on hyvä joukkue, joka pelaa hyvää, rohkeaa ja hyökkäävää futista. Olimme ensimmäisen puoliajan altavastaajina ja vieraat loivat useita hyviä maalipaikkoja, joista olisivat voineet tehdä yhtä useamman maalin. Onneksi eivät tehneet. Toiselle jaksolle saimme roolitukset paremmin toimimaan keskellä ja samalla paketin tiiviimmäksi. Saimme keskustan tukkoon, hyviä pallonriistoja ja nopeita kääntöjä kohti vastustajan maalia. Näistä taisi jokunen maalikin tulla”, pohdiskeli Isokangas.

Lähtökohdat otteluun eivät olleet ihan optimaaliset. Luottomiehet Santeri Ukkola ja Valtteri Kovalainen olivat sivussa, mikä näkyi väkisinkin etenkin avausjaksolla. Herculeksella onkin ollut hankaluuksia saada ehyitä 90 minuuttisia. Samaa pähkäili myös Isokangas.  ”Meillä riittää vielä pelissämme kehittämistä ja hienosäätöä. Periaatteessa pohjat ovat kunnossa, kun pelaajat tekevät oikeita asioita, mutta pelin tiimellyksessä tehdään vielä vähän vääriä valintoja. Tässä meillä riittää vielä harjoituskentällä tekemistä”.

Herculeksella on nyt viisi peliä jäljellä kevätkierroksesta. Kuudesta alkukauden pelistä on tullut vain yksi tappio ja se tuli sarjaa puhtaalla pelillä johtavalle SJK Akatemialle. Kevätkierroksen loppuohjelma on Herculekselle alkua suosiollisempi. Seuraavan viiden ottelun aikana vastaan tulee pääasiassa sarjan keskivälin alapuolella (ainakin tällä hetkellä) majailevia joukkueita. Tämän on noteerannut myös Isokangas.  ”Vaikka voitot ovat vähän karanneet käsistämme useammassa ottelussa, ei sarjan alku ole meiltä ollut mitenkään tuloksellisesti huono. Uskon, että kevätkierroksen päätteeksi olemme hyvissä asemissa kärjen tuntumassa”, pohti Isokangas.

Seuraava peli onkin jo sunnuntaina, kun Herkut matkaavat häntäpään Kajhan vieraaksi. Joukkueen seuraavat päivät koostuvat palauttelusta ja sitten katsotaan, miillä miehistöllä kainuuseen pyhänä lähdetään.

Ottelu striimattiin suorana Solidsportin sivuilla. Ottelun tallenne on nähtävissä osoitteessa: https://solidsport.com/jshercules. PalloTV:n sivuilta on puolestaan nähtävillä Sami Karjalaisen ja Mikko Isokankaan pelin jälkeiset haastattelut.

JS Hercules – KuFu98 3-2 (1-1)

0-1 Joona Hiltunen 34′

1-1  Sami Karjalainen 41′

1-2 Eetu Pellikka 58′

2-2 Sami Karjalainen 62′

3-2  Sami Karjalainen 73′

Kokoonpanotiedot tästä.