Tasapelissä tappion vahva sivumaku

Tämän kauden kakkosen C-lohkon ensimmäinen Oulun derby päättyi koleassa tihkusateessa tasapeliin 2-2 (1-0). Ensvimmäinen puolisko mentiin enemmän OLS:n tahdittamana, mutta toisella puolikkaalla tahtipuikkoa heilutti Hercules kääntäen tauon tappion 1-2 johtotilanteeksi. Lisäajalla heppoisesti tuomitusta sivuvaparista syntyi OLS:n kavennus, kun liukas pallo teki tepposet Herkun maalia vartioineelle Patroselle.

Herculeksen päävalmentaja Mikko Isokangas oli syystäkin myrtynyt mies ottelun tauottua. ”Tuntuu, että oltaisiin ansaittu enemmän. Toinen jakso oli täysin meidän, eikä OLS päässyt yhteenkään maalipaikkaan. Me puolestaan oltiin toisella jaksolla toistuvasti vaarallisia hyökkäyspäässä. Tyytyväinen olen siitä, että sovitusti pidimme päämme kylminä toisella jaksolla, eikä lähdetty mussutukseen mukaan. Tietyn kylmäpäisyyden opettelussa ottelun loppuhetkillä maksamme vielä nuorena joukkueena oppirahoja”, summasi silmin nähden pettynyt Isokangas.

OLS siirtyi johtoon Hannes Seikkalan maalilla hienon kuvion päätteeksi. Seikkala pääsi sijoittamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin ajoitettuaan juoksunsa boksin sisään hienosti ja syötön napsahtaessa juoksulinjalle päätyrajalta kuin tilauksesta. Toista jaksoa ei kauaa ehditty pelata, kun Aleksi Nousiainen haastoi hienosti boksin rajalla OLS -puolustajan ja pääsi sijoittamaan takakulmaan lukemiksi 1-1. Ottelu näytti lopullisesti kääntyvän Herculekselle, kun ensimmäistä kertaa sarjamatsissa avauksessa ollut Nazim Amokachi pudotti pallon rangaistusalueen rajan takana vaanineelle Sami Karjalaiselle. Tämä tälläsi vastapalloon sydämmensä kyllyydestä eikä OLS kassari Eetu Järvitalolle jäänyt muuta tehtävää kuin kerätä pallo verkon perukoilta. Kauden viides maali Samille.

Castrenin kellot olivat jo jämähtäneet 90 minuutin täyttymisen merkiksi, kun OLS sai vaparin keskikentältä. Pallo leijaile suoraan Patrosen syliin, mutta liukas pallo kuitenkin liukahti sylistä ja Mikko Ala-Porkkunen oli haaskalla runnomalla loppulukemiksi 2-2. Hercules on pelannut nyt viisi peliä, joista kolme on päättynyt tasuriin. Tappion karvasta kalkkia on maistettu kerran. Seuraava ottelu pelataan jo alle viikon kuluttua, kun KuFu98 saapuu Raatin stadionin nurmelle helatorstaina 30.5. klo 15:00 Herculeksen vieraaksi. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Raatissa Lähirähinäpäivän tapahtumien vuoksi. Otteluun, kuten myös kaikkeen muuhun Lähirähinäpäivän tapahtumiin on vapaa pääsy! Tervetuloa!

 

OLS – JS Hercules 2-2 (1-0)

1-0 Hannes Seikkala 23 min

1-1- Aleksi Nousiainen 48 min

1-2 Sami Karjalainen 80 min

2-2- Mikko Ala-Porkkunen 90min +1

JS Hercules kokoonpano

+
22 Kovalainen Valtteri 23 Obagbemiro Junior 56′
7 Nousiainen Aleksi 24 Kokkonen Veeti 80′
11 Amokachi Nazim 17 Heikkinen Onni 88′