Hercules ja ROPS/2 tasasivat pisteet

Lämmin kevätsää helli Castrenin lehtereille lauantai-iltana saapuneita katsojia. Kotijoukkue Hercules ja vieraileva Rops/2 tarjosivat 130 katsojalle tapahtumarikkaan ottelun. Loppuvihellyksen soidessa oltiin lukemissa 2-2, mikä oli ottelutapahtumiin nähden kenties ihan oikea tulos, vaikka Ropsin leirissä varmasti harmitellaan ottelun lopun dramaattisia käänteitä.

Hercules aloitti tahmeasti, eikä tahtonut millään saada hippaa rovaniemeläisistä, jotka liikuttivat palloa helposti karkuun Herkkupelaajien välillä näennäiseltäkin näyttäneeltä prässiltä. Onneksi puolustus piti kutinsa, eikä Rops/2 hallinnastaan huolimatta saanut todella vaarallisia tekopaikkoja. Vähitellen Hercules pääsi paremmin mukaan peliin ja sai luotua kontrolloidumpia ja vaarallisempia hyökkäyksiä. Eniten vaaraa vierailijoille aiheutui kentille palanneen Markku Huoposen ja Sami Karjalaisen laidalta. Hetki ennen taukoa Karjalainen hankkikin hyvällä haastollaan pilkun, jonka hän itse toimitti varmasti verkon perukoille. Tauolle mentiin näissä 1-0 lukemissa.

Toinen jakso alkoi taas Herkulta tahmeasti ja Rops/2 määräsi tahtia. Tämä näkyi pian myös tulostaululla. Ensin Jarkko Luiro laukoi 59 minuutilla lähietäisyydeltä hyvän kuvion päätteeksi maalin kattoon lukemiksi 1-1. Vierailijat siirtyivät johtoon Simo Majanderin vapaapotkulla 73 minuutilla. Vapaapotkua edelsi Herkun keskikentän karkea pallonmenetys. Valmennus reagoi tilanteeseen ja puolustuslinjaa rukattiin uuteen uskoon parilla vaihdolla. Näin päästiin paremmin vierailijoihin ylempää kiinni ja prässi alkoi purra. Sami Karjalainen osoitti jälleen maalintekijän taitonsa ottamalla nätisti haltuun itselleen pitkän pystysyötön ja pyssytti loppulukemiksi 2-2. ROPS/2:lla oli erinomainen mahdollisuus korjata koko potti vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa, kun Ropsin hyökkääjän lanattiin nurin boxin vasemmalla laidalla lähellä päätyrajaa. Turha rike, pallo pilkulle ja katsojat odottivat jo pahinta. Onneksi Herculeksella on varmasti koko sarjan paras pilkkujen torjuja maalipuiden välissä ja taas kerran veskari Aleksanteri Patronen veti rankun vetäjää pidemmän korren. Upea game seiveri Becksulta ja Jarkko Luiro miettinee hukattua mahdollisuuttaan aina napapiirille saakka.

Herculeksen päävalmentaja Mikko Isokangas hengitteli syvään pelin jälkeen. ”Vähän kaksijakoiset tunnelmat. Becksun hieno torjunta pelasti meille pisteen. Emme pystyneet pelaamaan omalla tasollamme kuin ajoittain ja hyvä, organisoitu vastustaja rankaisi meidän omista virheistä. Rops/2 on hyvä joukkue ja voittaaksemme heidän meidän pitäisi pystyä pelaamaan ehjä peli. Nyt ei siihen pystytty. Uskoisin, että tämän päivän vastustaja tulee olemaan ylempää kastia sarjan päättyessä”, mietiskeli Isokangas. Lisää Mikon pelin jälkeisiä mietteitä voi katsella PalloTV:n haastattelusta.

Seuraavaksi onkin vuorossa Oulun Derby. OLS – JS Hercules, joka pelataan perjantaina 24.5. klo 18:30 Castrenin urheilupuistossa.

 

 

JS Hercules – Rops/2 2-2 (1-0)

1-0 Sami Karjalainen 41′

1-1 Jarkko Luiro 59′

1-2 Simo Majander 73′

2-2 Sami Karjalainen 79′

Hercules

 

Vaihdot

4 Sesay Abdul 11 Heikkinen Onni 68′
7 Nousiainen Aleksi 21 Keränen Antti 77′
12 Huoponen Markku 33 Hasani Hekuran 77′