Hercules lähti toiseen sarjaotteluunsa tavoitteena parantaa etenkin omaa pallollista peliä ja kaatamaan vahvaksi ennakoitua kokkolaisjoukkuetta. Tavoitteet näyttivät toteutuvan hyvin aina pelin viimeisille minuuteille saakka, kunnes GBK:n vaihtomies Petteri Jokihaara haistoi lyhyeksi jääneen pudotuksen maalivahdille ja tasoitti pelin loppulukemiksi 1-1.

Hercules lähti otteluun muutamalla muutoksella avausotteluun verrattuna. Adeniran Muritala tuli laitaan Antti Keräsen paikalle ja kärjessä aloitti loukkaantuneen Haris Dzuhon tilalla Junior Obagbemiro. Junior osoitti vaarallisuutensa heti pelin alkupuolella, kun sai jalan vapaaksi boksin rajalla vapaapotkun jälkitilanteesta ja laukoi tarkasti pallon alakulmaan. 1-0 Herculekselle 10 minuutin pelin jälkeen.

Päävalmentaja Isokangas oli ottelun kirvelevästä lopusta huolimatta tyytyväinen omiensa esitykseen. Puolustaessa etäisyydet säilyivät tiiviimpänä ja oma pallollinen peli oli monipuolisempaa. ”Pystyimme pitämään palloa syvällä SJK -ottelua paremmin, toki vastustavan pelityylikin oli erilainen Akatemian pitäessä huomattavasti kovempaa tempoa yllä”, summasi Isokangas. Hyviä uutisia Herculekselle oli myös Sami Karjalaiselle aloitusminuutit tälle kaudelle. Hyökkäyspään tärkeä profiilipelaaja tuli sisään toisella jaksolla ja sai loukkaantumisen jälkeen tärkeitä minuutteja alle.

Lisää päävalmentajan mietteitä löytyy PalloTV:n pelin jälkeisestä haastattelusta.

Pistetili on nyt auki ja ensi viikolla lähdetään innolla ryöstöretkellä Suomen aurinkoisempaan kaupunkiin, Vaasaan paikallisen palloseuran akatemian vieraaksi. Ottelu pelataan Elisa Areenalla 12.5. klo 18:30 alkaen.

GBK:n tasoitusmaali syntyi aivan loppuhetkillä

JS Hercules – GBK 1-1 (1-0)

10’ Junior Obagbemiro 1-0

90´ Petteri Jokihaara 1-1