Lauantaina potkaistiin käyntiin Miesten Kakkosen C-lohko yhdellä ottelulla. Herculeksen vieraaksi saapunut, sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva SJK Akatemia oli juuri niin vahva kuin odotettiinkin. Kotijoukkueella oli takana hyvä ja ehkä talvikausi, ja kauden avausta odotettiin jo innolla muutamista avainpelaajien poissaoloista huolimatta.

Pelin juoni oli aika äkkiä selvillä. SJK Akatemia painoi peliä Herculeksen päätyyn ja Herkku puolusti kurinalaisesti. SJK Akatemia ei kuitenkaan alun painostustaan pystynyt realisoimaan, ja kuten usein joukkuepeleissä käy, vastustaja rokottaa tuolloin omista vähäisistä paikoistaan. Junior Tangko vapautti Aleksi Nousiaisen läpiajoon, josta mies ei erehtynyt ja siirsi kotijoukkueen johtoon 1-0.  Tämä jäi myös taukotilanteeksi.

Toisella puoliskolla Herculeksen paketti pysyi kasassa noin tunnin kohdalle saakka, jonka jälkeen SJK Akatemia alkoi löytämään enemmän aukkoja ja palloja Herculeksen verkon perukoille. Pelin toi tasoihin Joonas Lepistö 53 minuutilla ja 78 minuutilla Kuutti Matila puski vieraat johtoon. Lepistö toisellaan ja Robbie Malolo kaunistelivat loppunumeroiksi 1-4.

Herculeksen peliesitys jätti paljon parantamisen varaa. Omaa pallollista peliä ei saatu valmennuksen haluamalle tasolle ja laadukas vastustaja rokotti virheistä. Herculeksen päävalmentaja Mikko Isokankaan mietteitä ottelusta voi katsoa Pallo TV:n haastattelusta.

Herculeksen kausi jatkuu ensi viikon lauantaina 4.5. heti toisella kotiottelulla perään. Vastaan tulee toinen sarjan ennakkosuosikeista, edellisiltä kausilta tutun kova GBK. Ottelu alkaa klo 18:30 Casterin kentällä.

JS Hercules – SJK Akatemia 1-4 (1-0)

26’ Aleksi Nousiainen 1-0

53’ Joonas Lepistö 1-1

78’ Kuutti Matila 1-2

84’ Joonas Lepistö 1-3

88’ Robbie Malolo 1-4

Herculeksen kokoonpano

    2 Leskelä Joni

    3 Hölttä Samuli

    5 Ukkola Santeri

    7 Nousiainen Aleksi              ->  71’ Veeti Kokkonen

    14 Dzuho Haris                      -> 68’ Junior Obagbemiro

    18 Pernu Juuso

    21 Keränen Antti                   -> 82’ Abdul Sesay

    22 Kovalainen Valtteri

    25 Hadhoud Karam

    41 Patronen Aleksanteri

    80 Tangko George Junior