JS Herculesin toiseksi viimeinen harjoitusottelu ennen Kakkosen avausta (SJK Akatemia, 27.4. klo 17:00) pelattiin Kajaanin Hakan vieraana eilen lauantaina. Peli oli tuloksellisesti ohi aika äkkiä, kun Hercules mätti kolme maalia 18 ensimmäisen peliminuutin aikana. Lopputulokseksi kirjattiin 1-4 (0-3). ”Oltiin terävällä jalalla liikkeellä”, kertoi Herkun päävalmentaja Mikko Isokangas. ”Takana on nyt ensimmäinen kevyempi viikko ja pelaajilta alkaa niin sanotusti vähitellen irtoamaan. Hyvän pallollisen pelin ja terävän pallottomana liikkumisen lisäksi ilahdutti hyökkääjäpelaajien onnistuminen maalinteossa”, jatkoi Isokangas.

Kuva: Hercules söi KajHan alkupaloiksi.

Todellakin. Maaliverkkoja heiluttivat Haritz Dzuho kahdesti, Veeti Kokkonen kerran Kalim Amokachin tapaan. Hyökkääjäpelaajien onnistuminen lupaa hyvää kautta ajatellen, kun onnistumisia saadaan ennen kautta laajalla rintamalla. Valmentaja Isokangas peluuttikin pelissä rosteria laajalti. Ainoastaan puolustuslinjasta Juuso Pernu ja Santeri Ukkola pelasivat koko pelin. Poissa Kajaanin reissulta jäivät pikkuvaivojen vaivaamina joukkueen runkopelaajista Markku Huoponen, Sami Karjalainen, Nazim Amokachi ja Adeniran Muritala. Ykköskassari Aleksanteri Patrosella oli puolestaan huilivuoro. Joukkueen mukana oli vastaikään Alavesin leiriltä kotiutuneet ja U15 -maajoukkueringissä mukana olevat maalivahti Aki Peltokorpi sekä vasempana parkkina pelannut Narith Sarkkinen; molemmat Tervarit-j / Ajax Sarkkiranta 04 yhdistelmäjoukkueesta.  Päävalmentaja Isokankaan mukaan molemmat pojat täyttivät paikkansa erinomaisesti.

Kenraali ennen ensi-iltaa

FC Interiä vastaan pelatun Suomen Cupin ottelun jälkeen Hercules on nyt pelannut kolme harjoitusottelua oman lohkonsa joukkueita vastaan. Ensin pelattiin Heinäpään viimassa kiikarit (0-0) Ropsin kakkosta vastaan. Viiko tästä oli kylässä puolestaan Iisalmen ylpeys PK-37 ja Junior Tangkon maalilla sekä iisalmelaisten lahjalla ottelu päättyi 2-1 kotijoukkueelle. Eilen pelattu Kajaanin peli oli sitten se kolmas koitos.

Edessäpäin on vielä yksi harjoitusmatsi ennen sarja-avausta, kun AC Oulun kanssa mitellään voimia ensi torstaina 18.4. Castrenissa klo 15:00 alkavassa pelissä. ”KajHasta näki, että AC Kajaania vastaan pelattu peli painoi vielä jaloissa. Lisäksi heidän muutamat poissaolot entisestään suurensivat eroa hyväksemme. Kesällä sarjassa peli tulee varmasti olemaan paljon tiukempi”, summasi Isokangas.

Ensi torstaina vastaan asettuva AC Oulu on hyvä tason mittari ja Kakkosen kauden kenraali Herculeksen nuorelle joukkueelle. Päävalmentaja Isokangas odottaa omiltaan omassa päässä huomattavasti kurinalaisempaa peliä, kuin mitä nyt Kajhaa vastaan esitettiin. ”Muutamia poissaoloja varmasti vielä on, mutta pienemmällä rosterilla ja vähemmillä vaihdoilla varmasti tullaan menemään. Loukkaantuneiden kanssa ei oteta mitään riskejä, jotta kaikki olisivat käytettävissä kauden avauksessa”, päättää Isokangas.

KajHa – JS Hercules, 13.04.2019

Lopputulos 1-4 (0-3)

2´ Dzuho 0-1

11´ Kokkonen 0-2

18´ Dzuho 0-3

46´ K.Amokachi 0-4

88´ KajHa maali 1-4

Kokoonpano

Mv: Aki Peltokorpi

P: Juuso Pernu – Santeri Ukkola – Samuli Hölttä – Juuso Kelhä

KK: Veeti Kokkonen  – Onni Heikkinen – Junior Tangko – Abdul Sesay – Aleksi Nousiainen

H: Haris Dzuho

Vaihdosta sisään

Mv: William Gäddnäs

P: Narit Sarkkinen – Joni Leskelä

KK: Valtteri Kovalainen –  Karam Hadhoud – Antti Keränen – Joonas Kurvinen

H: Junior Obagbemiro – Kalim Amokachi