Otteluraportti:

Hercules vs. Kaarinan Pojat, Kakkosen Suomen Cupin välierä lauantaina 2.3.2019

Puoliltapäivin Arina Areenan katsomossa oli talvitakkejaan sielläkin tarviten kiristynyttä pakkasta ja sielua riipivää tuulta suojassa toista sataa kuningaslajin palvojaa. Alkamassa oli Oulun kahden cup-ottelun lauantain ensimmäinen koitos, Kakkosen Suomen Cupin välierä Herculesin ja Kaarinan Poikien välillä.

Kapteenimme sekä ykkösmiehemme maalin suulla, Aleksanteri Patronen, oli kokonaan eri mantereen kamaralla, joten matkallaan AC Kajaaniin Herculesin maalia vartioi Tatu Österlund. Kapteenin nauhan oli näin ollen käsivarteensa saanut Santeri Ukkola.

Hercules piti palloa ja pyöritti peliä heti alusta alkaen, vierailijoiden yrittäessä pysytellä perässä. Tämä myös onnistui, sillä hallinnasta huolimatta huippupaikkoja isännät eivät alkuun juuri saaneet. KaaPo puolestaan sai nopeilla vastahyökkäyksillään luotua pari maininnan arvoista tilannetta: ensin vapaapotkun runsaasta paristakymmenestä metristä; ja reilun vartin jälkeen matalan vedon läheltä oikealta pienestä kulmasta, jonka Österlund torjui jalalla.

Ikävä kyllä todiste siitä, ettei pelkkä pallonhallintaprosenttien viisinkertainenkaan voittaminen jalkapallossa riitä, nähtiin kun 20. minuutilla nopea vastaisku soi kaarinalaisille avausmaalin Hans-Emil Honkasalon puskettua takatolpalta vieraat johtoon vasemman kulman läheltä toimitetusta keskityksestä. Maali oli kyllä hieno ja kuvio tarkka kuin sveitsiläisen kellon koneisto, se on tunnustettava.

Puolen tunnin kohdilla Hercules antoi entistä tiukemmin painetta luoden kaksi huipputilannetta, mutta toisen torjui maalivahti Lauri Inkeroinen ja toisen puolustaja.

Viisi minuuttia ennen ensimmäisen jakson päättymistä Karam Hadhoudille nousi varoitus miltei olemattomasta kontaktista, joten pelaajan hämmästelyä koko katsomo kyllä ymmärsi. KaaPon vapaapotku 25 metristä lähti lujaa, mutta metrin verran yli maalin.

Toisella jaksolla peli oli varsin samanlaista kaavaa noudattava, mutta kuin turboahdettu, erinomaisen viihdyttävää jalkapallodraamaa tarjonnut versio ensimmäisestä: Hercules vei ja KaaPo puolusti pyrkien nopeisiin vastahyökkäyksiin. Herculesin Valtteri Kovalainen joutuikin rappaamaan sellaiseen kirmannutta kaarinalaista omalla oikealla sivustalla varoituksen arvoisesti jo muutaman minuutin jälkeen. Uskaltaisin väittää, että se oli keskikenttämieheltä tilanteessa oikea ratkaisu.

Herculesin pallollinen peli oli sujunut mallikkaasti, puolustaminen kunnialla ja kotijoukkueen maali tuntui roikkuvan ilmassa. Kaiken sen keskeltä KaaPon Mikko Valtanen otti ja vei sitten vajaan tunnin kohdalla vieraat kuin tyhjästä jo kahden maalin johtoon.

Vaan Hercules ei lannistunut: viitisen minuuttia KaaPon maalista Samuli Hölttä jatkoi päällä Hadhoudin vapaapotkun takatolpan tuntumasta sisään ja taululle 1-2 kavennuksen!

Maalinteosta innostunut Hercules alkoi tosissaan puskea päälle kuin yleinen syyttäjä konsanaan. Parin minuutin päästä maalista Inkeroinen venytti sormenpäänsä väliin vasemmalta annettuun kulmaan juuri ja juuri ennen meidän miehemme päätä. Minuuttia myöhemmin hän torjui jälleen. Ja minuutti siitä Sami Karjalainen tykitti boksin sisältä vain hieman yli oikean etuyläkulman.

Varttia ennen täyttä aikaa Hölttä pääsi puskemaan muutaman metrin päässä oikeasta takatolpasta, mutta valitettavasti keittiön puolelle meni.

Lopulta 83. minuutilla Hekuran Hasani tasoitti! Pitkän hyökkäyksen ja parinkin tekopaikan jälkeen vasta sisään tullut Hasani sai luudittua pallon läheltä verkkoon asti.

Kotiyleisö huokaisi helpotuksesta, kun pian tasoitusmaalin jälkeen kaarinalaisten laukaus kimposi oikeasta tolpasta takaisin kentälle.

Hercules sai loppuminuuteilla vielä muutaman paikan ottelun ratkaisuun, muttei maalia, joten edessä oli jatko-ottelu. Sen ensimmäisen puoliskon lopulla Österlund esitti suorastaan huikean paraatitorjunnan loikkaamalla kätensä vasempaan takaylänurkkaan matkalla olleen sijoituksen tielle!

Koska maaleja ei jatko-ottelussa kumpikaan joukkueista tehnyt, jouduttiin voittaja ratkaisemaan rangaistuspotkukilpailussa. Ensimmäisenä meiltä yritti oivan ottelun pelannut Karjalainen, jonka vetoon Inkeroinen sai sen verran kroppaansa väliin, että pallo kohosi ylärimaan ja siitä päätyrajan kentän puolelle.

Seuraavaksi oli vuorossa KaaPon Niklas Kuusio. Veto ei ollut löysä ja suuntautui kyllä oikealle, mutta oli noin metrin korkuisena maalivahdille mitä otollisin ja oikein aavistanut Österlund torjui komeasti!

Toisen parin aloitti Kovalainen pistämällä viileästi pallon maaliin. KaaPolta laukomaan asettui ottelun avausmaalin tehnyt Honkasalo, jonka oikean jalan sisäsyrjällä laitettu sijoitus lähti kyllä vasenta alakulmaa kohti, mutta oli liian ilmeinen sekä voimaton Österlundille, joka loikkasi perään ja otti toisen peräkkäisen torjunnan!

Kolmannen parin laukojat, Herculesilta Junior Tangko ja KaaPolta joukkueensa toisen osuman viimeistellyt Valtanen, onnistuivat molemmat. Samoin teki neljäs pari, Herkun Hadhoud ja KaaPon Joonas Madetoja.

Herculesin viidettä pilkkua vetämään asettui Junior Obagbemiro, joukkueensa ainut neljännelle vuosikymmelle ehtinyt pelaaja, ja niittasi komeasti viimeisen naulan pohjaan! Viidettä vetäjää ei siis KaaPolta tarvittu.!

Toisessa Kakkosen Suomen Cupin välierässä Gnistan voitti JIPPOn vieraissa 1-2 ja kohtaa Herculesin finaalissa kesäkuun puolivälissä. Koko cupissa pelataan seuraavaksi neljännesvälierät, joissa arpa heitti maaliskuun puolivälissä pelattavaan kotiotteluun vastustajaksi Veikkausliigassa pelaavan turkulaisen FC Interin.

PS. FC Inter -peli Heinäpäässä su 17.3 klo 15:00! Kausikortit ovat myynnissä verkkokaupassamme! Cupin pelit sisältyvät kausikorttiin. (Peruskausari 30€, perhekausari (2+2) 40€)