Vajaat parisataa oululaista jalkapallon ystävää oli uhmannut ulkona hurjana paukkuvaa pakkasta ja saapunut katsomaan kauden ensimmäistä Oulun derbyä Heinäpään Arina Areenalle.

Herculesin kokoonpano OLS-ottelussa

Hercules sai mahdollisuuden siirtyä johtoon jo ottelun kuudennella minuutilla, kun vasemmasta laidasta annettu keskitys tavoitti Kalim Amokachin, mutta oikean laiturin pusku suuntautui valitettavasti oikealta ohi. Muutamia minuutteja myöhemmin oli OLSin yritysten vuoro. Ensimmäinen niistä tuli oikealta, mutta pienestä kulmasta yritetty sijoitus taka-alanurkkaan vieri ulos päätyrajasta. Seuraavan yrityksen vasemmalta etukulmaa kohti Herculesin maalivahti Aleksanteri Patronen peitti varmasti.

Reilun vartin pelin jälkeen OLS sai annettua vaarallisen kulman oikealta, mutta Becksu ehti ohjaamaan matalan syötön päätyrajasta yli. Parinkymmenen peliminuutin jälkeen Hercules otti toviksi ohjat käsiinsä, mutta ensimmäisessä, oikeaa laitaa pitkin käynnistetyssä vastahyökkäyksessä viimeistä ratkaisua ei nähty, ja hetkeä myöhemmin näppärästi pallon mukanaan pitäneen Joonas Kurvisen laukaus boksin sisältä viuhui oikealta selvästi ohi.

Kun ensimmäistä jaksoa oli jäljellä kymmenkunta minuuttia, tapahtui molemmissa päissä. Ensin OLSin Miska Ruokangas laukoi rangaistusalueen rajalta metrin verran ohi oikean takayläkulman, ja vain minuuttia myöhemmin taas toisessa päädyssä keltasinisten puolustus ehti kuin ehtikin liukua pallon vasemmasta alanurkasta kulmaksi. Viisi minuuttia ennen taukoa OLS sai vapaapotkun sivurajan tuntumasta oikealta, ja Patronen joutui nyrkkeilemään pallon ulos. Vaparista oli paha sanoa, oliko luja laakaisu tarkoitettu suoraksi vedoksi vai kenties ohjattavaksi maalin edustalta.

Toinen puoliaika alkoi OLSin hallinnalla, ja ensimmäinen vaaratilanne päättyi matalaan ohilaukaukseen vasemmalta annettuun loistosyöttöön. Vajaan tunnin kohdalla Jyri Vääräniemi vei sitten vieraat johtoon. Syöttö vasemmalta jalkaan ja varma siirto sisään maalin edustalta: 0-1. 64. minuutilla Kalim Amokachi kokeili oivaltavasti nostaa kaukaa vasemmalta yli maalinsa suulta ulos seikkailleen OLS-torjuja Eetu Järvitalon, vaan valitettavasti pallo laskeutui vasta maalin katolle.

Viitisen minuuttia myöhemmin kentälle vaihdetulle Junior Obagbemirolle pedattiin paikka pariinkymmeneen metriin, mutta miehen sijoitus lipesi vajaan metrin ohi oikean takatolpan. Kun kotijoukkue ei saanut paikkojaan käytettyä, Vääräniemi otti ja maalasi vasemmalta vapaapotkusta OLSin kahden maalin johtoon vajaat kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Hercules ja kärkimies Haris Dzuho onnistui hieman onnekkaastikin 86. minuutilla kaventamaan oikealta laidalta maalin eteen toimitetusta pallosta.

Vieraiden sekä muutamien katsojien vaatimukset maalin hylkäämisestä käsivirheenä kaikuivat kuin kuuroille korville. Lisäajalla Herculesille annettiin vielä vapaapotku vasemmalta, mutta kunnollista jatkoa maalin eteen nostettuun palloon ei löytynyt. Näin ollen OLS vei derbystä voiton lukemin 1-2.

Keltasinisistä on nostettava esiin ainakin kahden maalin mies Jyri Vääräniemi; pallollisena lähes suvereenisti tilaa ja aikaa kentällä hallinnut taituri Titi Essomba; sekä vasta 15-vuotias, mutta kypsästi pelannut topparilupaus Miika Koskela.

Toki ottelun vaikeutta lisäsi vasta aamulla vielä kolmen pelaajan kaatuminen sairasvuoteeseen eikä Hercules saanut vaihtopenkille asti montaakaan tervettä pelaajaa. Flunssa-aallosta huolimatta Herculesilla ei ollut paras päivä, ja se näkyi.

“Hengetöntä peliä meiltä”, tyytyi päävalmentaja Mikko Isokangas kommentoimaan ottelua hetkittäin kuumatunteiseksikin äityneen kamppailun päätyttyä. Melkoista box to box -räiskimistä ja säntäilyähän tämä cupin derby oli suurelta osin kummaltakin joukkueelta. Johtoasemassa OLS pystyi kuitenkin puolustamaan pitämällä palloa joukkueena hallussaan, ja tällä kertaa se riitti yhdessä Herculesin heikon viimeistelyn kanssa voittoon asti.