Marraskuussa alkanut joukkueharjoittelu saavuttaa ensimmäisen välietappinsa tammikuun 20. päivä klo

15.45 alkaen, kun JS Hercules isännöi RoPS/2:ta Cup-avauksessa Heinäpään jalkapallohallissa. Joukkueen joululoma on nyt takana ja harjoittelu jo täydessä käynnissä. Joukkuetta on lähdetty rakentamaan vahvasti pelaajakehitys- näkökulma edellä. Päävalmentaja Isokankaan johdolla haetaan nälkäisiä motivoituneita pelaajia, joilla on aito halu ja realistinen mahdollisuus pelata tulevalla kaudella uransa parasta jalkapalloa.

”Nuorten seassa tulee olemaan myös kokeneempia pelaajia, mutta kaikilla mukanaolevilla täytyy olla sama yhteinen tahtotila ja arvot joukkueen edun hyväksi, yksilöllistä kehittymistä unohtamatta”, Isokangas korostaa.

RoPS/2:n lisäksi samaan lohkoon Herculesin kanssa Cupissa on sijoitettu OLS ja PS Kemi. OLS-ottelu pelataan 27.1., mutta PS Kemi-ottelu on vielä avoinna. Lohkon voittaja jatkaa Kakkosen Cupin puolivälieriin. Cupin finalistit saavat paikan Suomen Cupin 16:n parhaan joukossa. Alkuvuoden harjoittelua on häirinnyt lukuisat kuumeilut ja flunssat, mutta toivottavasti pelaajat pääsevät kuntoon ensi viikoksi.

Ensimmäiset sopimukset valmiita

Valtteri Kovalainen (19): HauPasta viime kauden alussa Herculekseen siirtynyt Valtteri nousi luottopelaajien joukkoon kauden edetessä. Harvoin palloja menettävän keskikenttäpelaajan oli tarkoitus lähteä armeijaan tällä viikolla, mutta murtuma kädessä esti alkuperäiset aikeet. Käden tervehtyessä ”Kova” kantanee suurta vastuuta joukkueen pallollisessa pelissä myös alkavalla kaudella.

Santeri Ukkola (20): Jo neljättä kauttaan joukkueessa aloittava laitapuolustaja on vakiinnuttanut paikkansa joukkueen runkopelaajana. AC Oulun testeissä joulukuussa käynyt Ukkola pyrkii ottamaan Herculesin paidassa seuraavan askeleen kokonaisvaltaisempana pelaajana.

Hekuran Hasani (17): Viime kaudella Kakkosessa debytoinut nuori mies siirtyi Herculesiin keväällä OTP:n paidasta. Ennakkoluulottomalla hyökkäyspään pelaajalla on valtava hinku näyttää osaamistaan. Kunhan nöyryys pysyy mukana, niin mahdollisuudet isoihin steppeihin.

Nazim Amokachi (22): Urheilullinen laituri omaa paljon hyviä ominaisuuksia, joita hyökkääjältä tarvitaan. Nyt on aika ulosmitata tuo potentiaali.

Kalim Amokachi (22): Keskushyökkääjänä viihtyvä vasuri on hyvä viimeistelijä ja urheilun ehdoilla elävä, kuten veljensäkin. Haasteena pelaamisen monipuolistaminen, josta on nähty positiivisia viitteitä talvikauden aikana.

Joonas Kurvinen (17): OLS:n B-junioreissa SM-pronssia viime kaudella voittanut Joonas on esimerkillinen harjoittelija. Nuori urheilija on sopeutunut hyvin harjoitteluryhmään ja väläytellyt osaamistaan. Hyviä ominaisuuksia, joita täytyy jalostaa kärsivällisesti.

Juuso Kelhä (22): Kolmosen reservijoukkueessa ylistyssanoja viime kaudella kerännyt puolustaja liittyi syksyllä joukkueen harjoitusvahvuuteen ja ansaitsi paikkansa joukkueessa tulevalla kaudella. Halu oppia on korkealla tasolla, joten pelaaja sopii hyvin kehittyvään ryhmään.