Syysaurinko loisti kirkkaana Tampereen Pyynikin kentällä klo 15 Tampere Unitedin ja Herculesin pelaajille ja ottelua seuraamaan saapuneille vajaalle kolmellesadalle katsojalle. Herculeskin sai aurinkoisen alun, kun Paul Obi nost taidokkaasti jo viidennellä minuutilla vieraat 0–1-johtoon.

TamU kuittasi maalin jo minuutin kuluttua, kun lainapelaaja Valtteri Hiilloskorpi laukoi tolpasta palanneen pallon varmasti verkon perukoille.

Isännät saivat pian maalin jälkeen pari erinomaista maalipaikkaa, joista ensimmäisessä Markku Huoponen sai blokattua Roope Kostiaisen laukauksen ja toisessa Riku Oraksen laukaus oikealta painui hieman ohi Hercules-maalin vasemmasta taka-alanurkasta.

Seuraavana oli Herculesin vuoro. Calvin N’Sombo pääsi laukomaan keskeltä vajaasta paristakymmenestä metristä, mutta Antti Kuusinen TamUn maalilla venyi päivän komeimpaan torjuntaan.

Pyynikin taikaa. TamU on kaapinut Pyynikillä pelaamistaan kuudesta ottelusta 11 pistettä.

16. minuutilla Hiilloskorpi rankaisi toistamiseen. Aleksanteri Patronen onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta mies niittasi paluupallonsa lähietäisyydeltä sisään ja TamUn 2–1-johtoon. Muuta kovin mainittavaa ei pelillisesti tasaisella ensimmäisellä jaksolla enää nähty.

Toinen jakso alkoi tamperelaisille suotuisasti ja jo vajaan parin minuutin pelin jälkeen Elias Harala ampui vapaapotkusta pallon yläriman kautta yli Herculesin maalin. Siitä ei vierähtänyt kuin minuutti, kun TamUn Mauno Siren laukoi aivan vasemman sivurajan tuntumasta noin neljästäkymmenestä metristä ilkeästi leijailevan noston, joka putosi Herculesin maaliin oikean takatolpan kautta. Pakko tunnustaa, että maali oli varmaan kaikista Kakkosen maaleista se tämän kauden upein osuma. 3–1.

Tunnin kohdalla TamUn Harala oli lähellä viedä isännät jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta miehen yritys kimposi jälleen ylärimasta takaisin kentälle. Oraksen laukauksen paluupallosta Hercules-vahti Patronen liimasi varmasti etualanurkasta.

Kurinalaisesti puolustanut ja järkevästi pelannut TamU onnistui pitämään Herculesin poissa vaarallisista paikoista viimeisen kolmanneksen, eikä paria läheltä piti -syöttöyritystä lähemmäs kavennusta päästy.

Kauden 2018 viimeinen ja samalla Herculesin 20-vuotisjuhlaottelu pelataan Castrénilla ensi lauantaina 29.9.  klo 15, vastaan asettuu kolmantena oleva SJK Akatemia. Tervetuloa päättämään kausi ja juhlimaan kanssamme!

 

Teksti: Pekka Peni