Hercules matkustaa huomenna Tampereelle Pyynikin kentälle, jossa kotijoukkue Tampere United taistelee sarjapaikan säilyttämisen puolesta, kun punamustat puolestaan pelaavat 20-vuotisen historiansa parhaasta sijoituksesta, ja janoavat vielä paikkaa auringosta eli nousukarsintapaikkaa.

Tamperelaiset ovat kaksi ottelua ennen sarjan päättymistä viimeisellä tippujan paikalla kymmenentenä, tasapisteissä 19 pisteellä VIFKin kanssa.

Hercules on neljäntenä 40 pisteellä. Yläpuolelta löytyy SJK Akatemia kolmen pisteen erolla – SJK on tosin pelannut ottelun enemmän, kun seinäjokilaiset murskasivat tänään JBK:n 6–0 – toisena TPV 45 pisteellä ja piikkipaikalla GBK 48 pisteellä.

Herculesin nousukarsintapaikka vaatisi siis huomenna samaan aikaan pelattavasta OLS–TPV-ottelusta pistemenetyksiä tamperelaisille.

Herculesin kotimaisen jalkapallokulttuurin kehityskomitea suosittelee otteluiden katsomista paikan päällä, mutta sen ollessa osalle mahdotonta, suosittelemme TamU–Hercules-ottelun seuraamista Tamu-TV:n kautta

Aiempi joukkueiden kohtaaminen kesäkuun lopulla Castrénilla oli punamustien näytös. Paul Obi aloitti karkelot jo viidennellä minuutilla, kun Joshua Jullvé vapautti Obin, jonka maalipörssin kärkimies viimeisteli tavaramerkkityyliin. Toisella puoliajalla Obi osui vielä kertaalleen ja Marcos Moreno iski myös kahdesti. Loppulukemat 4–0 joka alleviivasi pelin luonnetta. (Linkissä ottelukooste)

Markku Huoponen kipparoi aiemmassa kohtaamisessa Castrénilla.

– Nyt meillä on kaksi derbyä jäljellä. Sunnuntaina meillä on kauden tärkein peli, ja meidän pitää olla parhaimmillamme. Kyse on siitä, kuinka kovasti haluamme voittaa. Olemme hävinneet Pyynikillä vain kerran tällä kaudella, ja uskon että tämä lukema ei sunnuntaina muutu, TamU-päävalmentaja Leroy Maluka sanoo seuran sivuilla.

Tamperelaiset ovat hävinneet Pyynikillä pelaamistaan viidestä ainoastaan kerran – toukokuussa SJK/2 vastaan 0–2 – pelanneet kaksi tasan ja voittaneet kaksi.

Myös Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz tietää Pyynikin olevan TamUlle suosiollinen paikka.

– He taistelevat huomenna elämästään tässä sarjassa, kotonaan, heidän kannattajien edessä, joten on varmaa, että pelistä tulee täysin erilainen kuin aiempi kohtaamisemme.

– Otteluohjelma tässä vaiheessa kautta ei suosi meitä. Pelaamme joko sarjan kärki- tai häntäpään joukkueita vastaan, joten pelissä on aina paljon. He (toim. huom. TamU) odottavat varmasti tekevänsä meille mahdollisimman vaikean pelin…

TamUn pelaaja-päävalmentaja Leroy Maluka kärsi viime viikon lauantaina JBK–TamU-ottelussa pelikieltonsa, joten Malukalta nähtäneen taktisen orkesteroinnin lisäksi myös otteita viheriöllä. Myös Santeri Salomaa ja Verneri Uimonen palaavat takaisin kokoonpanoon pelikieltojen jälkeen.

Herculesilla on kaikki pelaajat käytettävissä.

Herculesin parhaalla maalintekijällä Paul Obilla on kasassa 18 osumaa, tamperelaisista eniten on osunut Berat Grabovci seitsemällä maalilla.

Paul Obi iski 27.6. pelatussa ottelussa kahdesti.

Díaz sanoo, että Herculesin pelaajat ovat osoittaneet kauden aikana yhteinäsyytensä ja hyvän energiansa, joka on kannattanut tänne asti. Huomenna ratkeaa paljon, kuinka paljon ensi viikon lauantaina on Castrénilla pelissä, kun Hercules pelaa 20-vuotisjuhlaottelussaan SJK Akatemiaa vastaan kauden päätösottelussa.

Huomenna Tampere United–Hercules klo 15:00 ja lauantaina 29.9. klo 15:00 Hercules–SJK Akatemia Castrénilla. Luvassa dramaattisia hetkiä, hikeä ja ennen kaikkea, juhlaa.