Hercules sai tiistai-illan ottelusta haluamansa revanssin, kun reilu 90 minuutin värikkään kamppailun jälkeen tällä kertaa se oli kuopiolaisten vuoro lässähtää pettyneinä nurmen pintaan. Aiemmin joukkueet kohtasivat huhtikuun lopulla kauden avausottelussa Kuopiossa, jolloin Hercules palasi kotiumatkalle 1–0-tappio niskassa. 

Herculesin avauskokoonpano:
Patronen-Huoponen-Ibeh-Gurrutxaga-Ukkola-Kovalainen-N’Sombo-Hadhoud-Hasani-Obi-Moreno

Hercules sai erinomaisen startin otteluun, kun jo neljännellä peliminuutilla Marcos Morenon keskitys löysi takatolpalta kauden jokaisessa ottelussa täydet minuutit luutineen Mikel Gurrutxagan, jonka pusku painui vastustamattomasti ohi kuopiolaisten maalivahdin Hemmo Riihimäen. Maali oli Gurrutxagan kauden neljäs.

Mikel Gurrutxagan 1–0-maali oli puolustajan kauden neljäs.

Avausmaalin jälkeen peli aaltoili kenttäpuoliskolta toiselle, ja hyviä tilanteita satoi molempiin päätyihin. Kolmannellatoista minuutilla KuFun Arttu Heinonen pääsi laukomaan hyvältä sektorilta, mutta Hercules-maalilla Aleksanteri Patronen venyi hienoon torjuntaan, ja sai ohjattua pallon kulmaksi. Hercules pääsi kulman jälkitilanteesta vaaralliseen 2 vs 1 -vastahyökkäykseen, mutta kuopiolaisten puolustus sai ohjattua Paul Obin huonoon kulmaan, eikä Obi saanut pelattua palloa takatolpalle sujahtaneelle Hekuran Hasanille.

Muutama minuutti aiemmasta tilanteesta Obi laukkasi vasemmasta laidasta sisään, harhautti puolustajan päädyn puolelta ohi, ja pääsi laukomaan pienestä kulmasta, joka yllätti Riihimäen KuFun maalilla. Tulostaululla tilanne näytti jo 17. minuutin kohdalla 2–0 punamustille.

Paul Obi yllätti KuFu-maalivahti Hemmo Riihimäen.

Toisenkin osuman jälkeen peli jatkoi aaltoilua päästä päähän. Vajaan puolen tunnin pelin kohdalla – yhden ottelun Veikkausliigaa tänä kautena pelannut – Nuutti Tykkyläinen pääsi kokeilemaan volleystä hyvään keskitykseen, mutta Patronen sai seurata katseellaan, kun pallo leijaili Castrénin kalaverkkoihin.

Seuraava tilanne tarjoutui vastahyökkäyksestä Herculesille, kun Hekuran Hasani pääsi kuljettamaan vaarallisesti 2 vs 1 -hyökkäyksessä kuopiolaisten maalia kohti, mutta lopulta KuFu-puolustaja Franklin Okoye sai purettua pallon kauas sivurajan yli.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Herculesin keskikenttäpelaajalle Calvin N’Sombolle tarjoutui kaksi paikkaa, mutta kolmas Hercules-maali jäi vielä tulematta.

Ilta viileni ja hämärtyi toiselle puoliajalle tultaessa.

Toisen puoliajan alkuun KuFu vaihtoi Eetu Heiskasen tilalle Myan Dootin.

Kuopiolaiset aloittivat toisen jakson todella vahvasti, ja jo heti 46. minuutilla KuPS-paidassakin neljä kertaa tällä kaudella esiintynyt Eetu Pellikka kavensi vapaapotkun jälkitilanteesta lukemiksi 2–1.

Vajaa kolme minuuttia kavennuksesta KuFun puolustaja Taneli Hämäläinen pelasi pitkän pallon Pellikan rintaan, joka jatkoi hetki sitten sisään tulleelle Dootille. Dootilta kliininen viimeistely vasempaan alakulmaan ja peli tasoihin 2–2.

54. minuutilla Hercules suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Hasani tuli vaihtoon ja Louback Pires päästettiin irti. Vartti aiemmasta vaihdosta ja Hercules lisäsi hyökkäysvoimaa – mahdollinen nousukarsintapaikka tarkoittaa voittoja kauden lopuista peleistä, joten tasapelipisteelle ei ole käyttöä – ottamalla vasempana laitapuolustajana ravanneen Hercules-kapteenin Markku Huoposen vaihtoon ja sisään tuli Alain Pecharroman.

Vain hetki vaihdon jälkeen Obi rynni vasenta laitaa pitkin kohti kuopiolaisten boksia; pieni laukaisuharhautus, oikea jalka vapaaksi ja Riihimäki seuraa katseellaan, kun Obi viimeistelee kauden 18. maalinsa yhtä moneen otteluun. Tilanne 3–2.

Päivän revityin. Paul Obi.

Pelikello ehti raksuttaa vain kaksi minuuttia Obin osuman jälkeen, kun Louback Pires pääsi kuljettamaan KuFu-rangaistusalueen oikealta puolelta vartioimattomana, ja oikean jalan pommitus upposi etuyläkulmaan. Maalijuhlat tanssittiin hämärtyvällä Castrénilla 73. minuutilla.

Maali ei kumminkaan tappanut KuFun peli-iloa kokoaan, vaan kuopiolaiset jatkoivat aktiivista peliään, joka tuottikin tulosta 84. minuutilla, kun Arttu Heinonen laukoi boksin sisältä ensimmäisellä kosketuksella pallon ohi Patrosen ja lukemiksi 4–3.

Tämä myös jäi aaltoilevan ottelun loppulukemaksi, joka pelin jälkeen lämmitti Hercules-päävalmentajaa Ismael Díazia.

– Toisen puoliajan alussa meille tuli viiden minuutin hetki, jolloin emme keskittyneet kunnolla, ja he käyttivät sen hyväksi. Joukkue kumminkin jatkoi taistelua ja lopulta saimme ne kaivatut kolme pistettä. Olen todella tyytyväinen.

Díaz kertoo, että joukkueen tavoite oli kerätä kauden toiselta kierrokselta enemmän pisteitä kuin ensimmäiseltä. Tämän saavuttaminen vaatii yhtä voittoa kahdesta jäljellä olevasta pelistä, mutta luonnollisesti päävalmentaja tietää, että pitääkseen nousukarsintahaaveen elossa, on molemmat jäljellä olevat ottelut voitettava. Seuraava ottelu on sunnuntaina Tampereella, kun Hercules matkustaa Tampere Unitedin vieraaksi kello 15:00 alkavaan otteluun.

Kauden viimeinen ottelu on Herculesin 20-vuotisjuhlapeli SJK Akatemiaa vastaan Castrénilla lauantaina 29.9. klo 15:00.

Louback Piresin ensimmäisen Hercules-maalin juhlat.