Hercules pelaa kauden 20. ottelussaan tiistaina klo 18:30 KuFu-98:aa vastaan. Joukkueet kohtasivat kauden avausottelussa Kuopiossa huhtikuun lopulla, jolloin Joni Mäkelän 15. minuutin rangaistuspotkumaali jäi ottelun ainokaiseksi, ja pisteet jäivät Pohjois-Savoon.

Katso tästä kooste KuFu-Hercules-ottelusta.

Hercules on sarjassa neljäntenä 37 pisteellä (12-1-6) ja kuopiolaiset heti viidentenä neljä pistettä vähemmän raapineena (10-3-6).

C-lohkon kärjessä on GBK 48 pisteellä, toisena TPV 45 pisteellä ja kolmantena SJK Akatemia 40 pisteellä. Kolmen kärjessä kaikki ovat jo pelanneet 20 ottelua, Herculesilla on siten vielä teoreettiset mahdollisuudet päästä mukaan nousukarsintoihin.

Herculesilta José Amat, Alain Pecharroman, Markku Huoponen ja Joshua Jullvé eivät ole pystyneet harjoittelemaan normaalisti viime päivinä pienten loukkaantumisten vuoksi. Kalim Amokachi sai kakkosjoukkueen pelissä kolhun päähän eikä ole pystynyt treenaamaan.

Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz sanoo, että kauden avaukseen verrattuna ryhmästä on kasvanut yhteinäinen joukkue. Huhtikuun lopun kauden avausottelussa joukkue oli ehtinyt olla vasta kuukauden yhdessä, ja yhteiset askelmerkit etsivät vielä uomiaan.

– Olen ylpeä meidän työstämme. Pelaajat ovat pystyneet selättämään kaikki kauden aikana koetut vastoinkäymiset, ja olemme yhteinäisempiä kuin koskaan.

Díaz antaa kiitosta pelaajien asenteelle peleissä ja harjoituksissa, ja sanoo että taistelu jatkuu viimeiseen otteluun asti.

– Huomenna tulemme olemaan uskollisempia kuin koskaan meidän pelityylillemme.

Díazin mukaan KuFu on Herculesin kanssa samankaltainen joukkue: se on nuori ryhmä, joka haluaa saada pallonhallinan itselleen. Díaz odottaa, ettei kuopiolaiset tule päästämään punamustia helpolla.

Herculesin paras maalintekijä Paul Obi on maalipörssin toisena 16 osumalla. Kuopiolaisten eniten maalannut on Joni Mäkelä kuudella maalilla.

Tervetuloa jännittämään Castrénille! Stadionin ovet aukeavat 17:30 ja aloituspotku 18:30.