Herculesin ja JBK:n tämän kauden aiempi kohtaaminen kesäkuussa päättyi punamustien 1–2-voittoon Sami Karjalaisen ja Nazim Amokachin maaleilla. Karjalainen pääsi niistämään 39. minuutilla Marcos Morenon hyökkäysalueen pallonriiston päätteeksi lähietäisyydeltä avausmaalin. JBK:n Kevin Larsson kuittasi heti toisen puoliajan alkuun puolivolleysta tilanteeksi 1–1. Nazim Amokachi iski tyylikkään voittomaalin Karjalaisen jätöstä kymmenen minuuttia ennen loppua.

Joukkueet kohtasivat myös viime kaudella kaksi kertaa, joista Hercules voitti molemmat. Kotona Castrénilla heinäkuussa 3–0 ja syyskuussa Pietarsaaressa 1–2.

Tällä hetkellä Hercules on kolmantena 34 pisteellä ja JBK kahdeksantena 21 pisteellä. JBK janoaa vielä pisteitä, sillä ensi kauden sarjapaikka ei ole vielä heille varmistettu.

Herculesilla on vielä mahdollisuudet kammeta lohkojen parhaaksi kakkoseksi, mutta se vaatii voittoja loppukauden otteluista, ja pientä apua sarjakakkoselta TPV:ltä.

Herculesin päävalmentaja Ismael Díaz sanoo, että viime viikon perjantain vaikeiden olosuhteiden surullinen 2–2-tasapeli Torniossa TP-47:ää vastaan kasvatti joukkuetta henkisesti.

– Motivaatio on korkealla. Aloitimme kauden epäedullisesta asemasta muihin joukkueisiin nähden aloittamalla yhteisen työn kuukausia muiden jälkeen. Meillä on nuori joukkue, ja neljä ottelua ennen kauden loppua meillä on matemaattiset mahdollisuudet päästä play-offeihin. Voimme vain olla ylpeitä kaikista.

Díaz sanoo, että JBK on hyvin organisoitu joukkue, joka voitti viime ottelussa KuFun 2–0. Díaz odottaa haastavaa ottelua, jossa avainasemassa on välttää lahjoittamasta virheiden kautta helppoja tilaisuuksia vastustajalle.

– Tässä vaiheessa kautta olennaisinta on vahvistaa yhteistä peli-ideaa maksimaalisella intensiteetillä.

Díazin mukaan joukkueessa on mentaliteetti, että kuka tahansa voi olla avauksen pelaaja. Nathan Ibeh palasi pitkän sairauden jälkeen takaisin kentille, ja on ottanut paikkansa avauksesta. Uusimmat pelaajat Hekuran Hasani, Calvin N’Sombo ja Louback Pires taistelevat myös avauksen paikoista. Díaz sanoo, että joukkue tarvitsee tasapainoa peliin, ja että kyvykkäimmät pelaajat aloittaa.

– Kannattajien tuen avulla me voimme näyttää, että ihmeiden aika urheilussa ei ole ohi. Yhteistyöllä, nöyryydellä ja rehellisyydellä voimme suunnata yhteistä tavoitettamme kohti. Joukkue tulee antamaan viimeisessä neljässä pelissä koko sielunsa kentällä, jotta kaudesta tulee niin pitkä kuin vain mahdollista, Díaz päättää.