Hercules pelaa sunnuntaina iisalmelaista PK-37:ää vastaan Castrénilla 18:30 alkaen.

Herculesilla on alla kaksi tappiota, kun viime viikon lauantaina Tammelan stadionilla TPV oli parempi maalein 4–1, ja toissa viikon sunnuntaina Castrénilla sarjakärki GBK käytti viimeisillä minuuteilla ainoan tilanteensa hyväksi ja ratkaisi pelin 0–1.

PK-37 on pelannut viime pelinsä todella tehokkaasti: iisalmelaiset ovat voittaneet kolme viimeisintä peliään, ja viimeisistä viidestä pelistä joukkueella on alla vain yksi 2–1-tappio sarjan johtajaa GBK:ta vastaan.

Hercules on sarjataulukossa neljäntenä 30 pisteellä (10-0-6) ja PK-37 on kivunnut jo kuudenneksi 23 pisteellä (7-2-7). GBK johtaa sarjaa 38 pisteellä, TPV on toisena 35 pisteellä ja SJK Akatemia kolmantena 33 pisteellä.

Kautta on vielä kuusi ottelua jäljellä, ja Kakkosen kolmen lohkon voittajat pääsevät suoraan nousukarsintoihin sekä lohkojen paras kakkonen. Tällä hetkellä parasta kakkosen sijaa pitää juuri C-lohkon TPV.

Aiempi joukkueiden kohtaaminen kesäkuun alussa Iisalmessa päättyi Herculesin 0–2-vierasvoittoon Miika Lammelan ja Marcos Morenon maalatessa 78. ja 88. minuuteilla.

Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz sanoo, että joukkue on tietoinen viimeisessä kahdessa ottelussa tehdyistä isoista virheistä, joista jouduttiin maksamaan kova hinta.

– Meidän täytyy jatkaa pelien dominointia kärsivällisesti, mutta pitää pystyä myös välttämään tilanteet, joissa lahjoitetaan vastustajalle maali, Díaz kertoo.

Díazin mukaan pelaajat ovat harjoitelleet ja valmistautuneet laadukkaasti viime viikot. Ainoastaan Marcos Moreno ja Hekuran Hasani eivät ole voineet harjoitella normaalisti pienten fyysisten ongelmien vuoksi.

– PK-37:lla on ollut hyvä jakso menossa ja he ovat saaneet hyviä tuloksia. Voitimme ensimmäisen kohtaamisen monien vaikeiden vaiheiden jälkeen, ja he tulevat varmasti aiheuttamaan ongelmia myös tällä kertaa sunnuntaina.

Herculesin maalipyssy Paul Obi on merkkauttanut 14 osumaa ja PK-37:n eniten osunut on 15-vuotias Albert Vauhkonen viidellä maalilla.

Tervetuloa Castrénille sunnuntaina seuraamaan Herculesin ja PK-37:n välistä mittelöä. Aloituspotku 18:30, stadionin portit aukeavat 17:30.