Hercules matkustaa huomenna lauantaina Tampereelle, jossa klo 17:00 alkavassa pelissä vastassa sarjanelonen TPV. Tamperelaisilla on 14 pelin jälkeen kasassa 29 pistettä(9-2-3) ja Herculesilla 15 ottelusta 30 pistettä (10-0-5).

Lohkon kärjessä tunnelma alkaa tiivistyä sarjan viimeiselle kolmannekselle: GBK on piikkipaikalla 35 pisteellä, mutta neljä seuraavaa joukkuetta – Hercules, SJK Akatemia, TPV ja KuFu-98 – ovat yhden pisteen marginaalin sisällä.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen Castrénilla toukokuun lopulla yltyi lopulta melko tunteelliseksi, ja ottelun erotuomari Atte Räinä joutuikin näyttämään keltalappua seitsemän kertaa. TPV:n Paavo Näykki iski voittomaalin jo 16. peliminuutilla, ja reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Eetu Räisänen iski jo 0–2:een. TPV:n Joonas Rantala löi lopullisen naulan arkkuun 68. minuutin kohdalla viimeistellen loppulukemiksi 0–3.

Sekä Hercules että TPV pelasivat aiemmat pelinsä viime viikon sunnuntaina. Hercules joutui lopulta pettymään erinomaisen ottelun jälkeen sarjakärki-GBK:ta vastaan 0–1, kun vierailijoiden Aaro Hedman ohitti Ville Sepän vartioiman Hercules-maalin 89. minuutilla (linkissä ottelukooste).

TPV puolestaan vieraili Pietarsaaressa, josta tamperelaiset pääsivät JBK:ta vastaan pelatussa ottelussa kotimatkalle hyvillä mielin, Erik Bullockin iskiessä ottelun ainokaisen 90+5. minuutilla.

– Tämän viikon olemme keskittyneet palautumaan kovasta iskusta, jonka koimme loistavan ottelun jälkeen sarjakärki GBK:ta vastaan viimeisen minuutin maalilla. Lisäksi olemme ajaneet Calvin N’Somboa sisään pelisysteemiimme, Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz kertoo.

Díaz sanoo, että nyt kaikki tulevat ottelut ovat todella tärkeitä.

– On selvää, että ottelussa kärkivastustajaa vastaan pelissä on enemmän kuin kolme pistettä. Meidän täytyy pystyä jatkamaan hyviä otteita ja olemaan keskittyineitä.

Aiemmasta TPV-pelistä Díaz sanoo Herculesin kasvaneen valtavasti joukkueena, ja vaikka TPV on vahva ja kurinalainen joukkue, niin Hercules lähtee Tampereelle pelaamaan omaa peliään.

– Tässä vaiheessa kautta tunteet ovat yksi pelaaja lisää. Täytyy yrittää käsitellä niitä niin, että ne toimivat meidän hyväksemme, Díaz selventää.

Díazin mukaan suurin paine on kehittää omaa peliä ja pelaajien oma-aloitteellisuutta päivä päivältä.

– Kukaan ei ajatellut kauden alussa, että aloittamalla yhteisen taipaleen niin myöhään kuin aloitimme, olisimme tässä, missä nyt olemme. Se on työmme hedelmä, ja meidän tulee nauttia siitä loppuun saakka.

Díaz odottaa, että Hercules jatkaa huomenna hyviä otteita kunnialla, haluten olla jälleen pelin dominoija.

Herculesin ykköspyssyllä Paul Obilla on kasassa 14 maalia, jolla hän jakaa maalipörssin ykkössijan GBK:n David Carlssonin kanssa. TPV:llä kolme pelaajaa ovat maalanneet neljä kertaa: Paavo Näykki, Mohamed Koroma ja Eetu Räisänen.

Lauantaina 11.8. TPV–Hercules Tammelan stadionilla klo 17:00.