Castrénin lehtereillä kauden ennätysyleisö – 363 katsojaa – joutui todistamaan, kun kokkolalainen GBK korjasi kotiin viemiseksi kaikki kolme sarjapistettä viime minuuttien maalilla.

Asetelmat ottelun alla olivat herkulliset vieraiden johtaessa Kakkosen pohjoislohkoa kahden pisteen erolla Herculesiin. Aiempi kohtaaminen Kokkolassa oli päättynyt 0–3 Herculesille, joten itseluottamus oli joukkueella kohdallaan. Lisäksi David Carlsson vierailta ja Paul Obi jakoivat maalipörssin piikkipaikan kummankin taottua 14 kaappia.

Ensimmäisellä jaksolla ei tilanteilla mässäilty: GBK:lle varsinaisia tekopaikkoja ei ollut edes lähellä kertyä ainuttakaan, ja Herculesille vain pari.

Ensimmäinen niistä avautui vajaan vartin kohdalla vapaapotkusta noin 25 metristä Alain Pecharromanin laukauksen muutettua muurimiehen päästä vain rahtusen verran suuntaa pudoten kuitenkin pallonmitan verran oikean tolpan väärälle puolelle, eikä tilanteesta seurannut kulmapotkua kummempaa.

Toinen, aivan äärimmäisen herkullinen maalipaikka siunaantui Obin tuikattua jakson puolivälissä Marcos Morenon nokikkain GBK-vahti Olli Nylundin kanssa, mutta laiturin yritys ei ollut riittävän hyvä ja Nylund torjui etukulmasta pallon päätyrajasta yli.

Marcos Moreno

Toisella jaksolla Hercules sai GBK:n huolellisesta puolustamisesta huolimatta luotua enemmän maalipaikkoja. Ensimmäinen niistä osui tunnin täyttyessä Morenolle, joka päätyrajan läheltä oikealta laidalta annetun vapaapotkun jälkeen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta pallo valitettavasti viuhui poikkihirttä nuollen yli vieraiden maalin vasemman takaylänurkan.

Jakson puolivälissä Obi vapautti kauniilla syötöllä Pecharromanin tilalle kentälle juuri tulleen Sami Karjalaisen läpi vasemmalla laidalla, mutta tämän matala laukaus oikealla jäi kesyksi sutaisuksi päin GBK:n Nylundia.

Varttia ennen loppua oli Obin vuoro pommittaa vasemmallaan boksin rajan sisältä, mutta Nylund torjui hieman keskelle suuntautuneen laukauksen. Paluupalloon ehti Karam Hadhoud, joka ei saanut kuitenkaan kunnollista osumaa, vaan peliväline karkasi kauas ja korkealle Välivainion taivaalle, kuin säähavaintopallo konsanaan.

84. minuutilla oikeaa laitaansa pitkin mainiosti Santeri Ukkola keskitti oivallisesti suoraan Karjalaisen otsaan vieraiden maalin eteen, mutta taas vaihteeksi viime tingassa puolustaja ehti kuin ehtikin pelastamaan jo varmalta rysältä vaikuttaneen tilanteen.

GBK:n Joni Pakola ja Herculesin Santeri Ukkola.
Kuva: Timo Rousti

Usein jalkapallossa käy niin, että jos toiselle joukkueelle ei mistään paikasta kelpaa, toinen iskee. Niin valitettavasti kävi tällä kertaa, kun 89. minuutilla GBK:n koko ottelun ainoasta kunnollisesta paikasta Aaro Hedman otti ja hiljensi Castrénin laukomalla pallon vastustamattomasti Ville Sepän vartioiman maalin oikeaan taka-alakulmaan.

Loppuhetkien aggressiivinen painostus ei tuottanut vapaapotkua tyydyttävämpää tulosta, joten kiitettävästi toimineesta puolustuksen, kaikesta pallonhallinnasta ja lukuisista paikoista huolimatta sarjakärki GBK voitti huikean trillerin 0–1.

GBK:n Aaro Hedman sytytti kokkolalaisten juhlat. Kuva: Timo Rousti

Seuraavaksi lauantaina 11. päivä klo 17:00 alkavassa vieraspelissä Tampereella vastassa TPV.

Teksti: Pekka Peni