Huomenna sunnuntaina 5.8. Hercules saa vieraita Kokkolasta, kun todella kovassa vireessä oleva GBK saapuu Castrénille hakemaan revanssia toukokuisesta kotitappiosta.

Toukokuun 19. päivä pelattu ottelu Kokkolan Santahaassa päättyi Herculesin 0–3-voittoon Paul Obin, Sami Karjalaisen ja Karam Hadhoudin maaleilla. Sen jälkeen GBK on pelannut yhdeksän ottelua ilman tappioita (seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä). Hercules on tuon GBK-vieraspelin jälkeen pelannut samaiset yhdeksän ottelua saldolla seitsemän voittoa ja kaksi tappiota.

Kokkolalaiset johtavat sarjaa 32 pisteellä, ja Hercules hengittää niskaan kaksi pistettä takana. GBK:n saldo 14 pelistä on 10 voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Herculesilla 10 voittoa ja neljä tappiota.

Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz sanoo, että pelaajat tietävät ja tuntevat, kuinka tärkestä ottelusta on kyse.

– Tiedämme ottelun tärkeyden. Meillä on hyvä itseluottamus ja tiedämme, että olemme päässeet tähänkin asti vain keskittymällä siihen, mitä teemme parhaiten, eli pelaamalla omaa jalkapalloa.

Díaz sanoo, että GBK on todella hyvä joukkue, jolla on paljon kokemusta ja tekniikka hyvällä tasolla.

– Ensimmäisessä kohtaamisessa GBK:ta vastaan he eivät olleet vielä päässeet hyvään formiin. Sen jälkeen he eivät ole hävinneet kertaakaan, Díaz muistuttaa.

Díaz odottaa näkevänsä huomenna kaksi joukkuetta, jotka haluavat saada pallonhallinnan itselleen.

– Jos haluamme voittaa, niin on tärkeää, että olemme puolustaessa inhottavia heille.

Tiistain derbyssä nähtiin myös tunteelliset tuuletukset Paul Obin 0–2-maalin jälkeen päävalmentajalta. Onko odotettavissa samanlaista juhlintaa?

– Maalit ja voitot ovat aina minulle juhlan paikka. Ja juhlissa tykkään tuulettaa tunteella! Odotan, että huomenna joukkue saa minut ja yhteisömme juhlimaan suurta voittoa.

Herculesin kokoonpanosta ovat poissa Hekuran Hasani ja Nazim Amokachi, jotka loukkaantuivat keskiviikkona Herculesin kakkosjoukkueen pelissä Kajaanissa, muuten kaikki pelaajat ovat käytettävissä.

GBK:n David Carlsson ja Herculesin Paul Obi johtavat sarjan maalipörssiä 14 maalilla. Huomenna nähtäneen Castrénilla klo 18:30 alkaen, kumpi ottaa maalitilaston ykköspaikan haltuun.

Tervetuloa kannustamaan Hercules kohti sarjakärkeä ja nousukarsintapelejä!
Castrénin portit aukeavat tunti ennen aloituspotkua.