Maaliskuussa 2018 Herculesin kelkkaan hypännyt Teemu Kalliojärvi keskittyy jatkossa Herculesin lähiliikuntahankkeen Lähirähinän koordinointiin ja kehittämiseen. Kalliojärvi siirtyy tehtävään JS Herculesin ”yleismies-jantusen”, GM:n roolista.

– Sain tutustua organisaatioon ja Herculesin eri liiketoimintamalleihin kevään 2018 aikana. Kaikista toiminnoista Lähirähinä tuntui omimmalta, joten on hienoa, että saan nyt keskittyä siihen täysillä, toteaa Kalliojärvi.

– Oma urheilutaustani, yrittäjähistoriani ja intohimoni olla mukana yhteiskunnallisesti vaikuttavissa ja erityisesti kestävän kehityksen projekteissa sulautuvat kaikki mukavasti yhteen Lähirähinän toiminnassa.
Lähirähinän koordinointiin oli seuran sisällä akuuttia tilausta, sillä aikaisemmin oman toiminnan ohella pyörittänyttä Timo Perälää on revitty viime aikoina moneen eri suuntaan.

– Halusin keskittyä täysillä Herkku-Pappojen loppukauden peleihin, jottemme vain nousisi neloseen, aloittaa vuodesta 1998 seurassa pelannut Perälä kieli poskella ensin, mutta vakavoituu sitten.

– Keskityn jatkossa urheilutestaukseen, tutkimaan kaupunki- ja palvelurakenteen vaikutusta hyvinvointiin ja urheilumenestykseen sekä urheilu- ja testausteknologian kehittämiseen, muotoilee Perälä.

JS Herculeksen urheiluteknologia-alusta Player Acceleratorin tiimoilta hän lupaileekin mielenkiintoisia uutisia kerrottavaksi lähiaikoina. Perälä kuitenkin jatkaa Lähirähinän Lämykän Lujan yhtenä vetäjänä ja sparraajana Kalliojärvelle Lähirähinän kehittämisessä.

Syksyllä 2016 Lämsänjärven kaupunginosasta käynnistyneen ja voimakkaasti laajentuneen Lähirähinä-toiminnan osalta kesä on ollut hiljaisempaa aikaa. Keväällä pyörineestä seitsemästä Lähirähinä-alueesta kahdella on ollut säännöllistä toimintaa läpi kesän.

Elo-syyskuussa toiminta vähitellen alkaa lopuillakin alueilla, ja joitain uusia alueita on liittymässä syksyn kuluessa mukaan. Syksyn myötä Lähirähinän laajentunee myös Oulun rajojen ulkopuolelle, sillä kyselyjä on tullut useammaltakin paikkakunnalta.

Tänään torstaina klo 18:00 kriketin lajikokeilu Heikinharjun vastaanottokeskuksessa. Lähirähinä-infopiste ja aktiviteettejä luvassa seuraavan Hercules-kotipelin yhteydessä GBK:ta vastaan sunnuntaina 5.8. klo 17:30 alkaen Castrenin urheilupuistossa. Tervetuloa kannustamaan ja rähisemään samalla!