Kummankin joukkueen kotikentälle Castréniin oli kerääntynyt heinäkuun viimeisenä päivänä, helteisenä ja lähes tyynenä tiistai-iltana lähes 700 katsojaa seuraamaan Oulun derbyä OLSin ja Herculesin välillä.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka oli aueta isännille vajaan kymmenen minuutin kohdalla, mutta Herculesin maalivahti Ville Seppä luki hyvin peliä ja kävi poimimassa pallon varmasti syliinsä. Tämä jäikin koko ensimmäisen jakson ainoaksi maininnan arvoiseksi yritykseksi OLSilta.

Seuraava tilanne syntyi reilun vartin jälkeen Marcos Morenon oivaltavalla läpisyötöllä Alain Pecharromanille, mutta Tommi Lindholm OLSin maalilla sai torjuttua laukauksen täydellisestä paikasta pilkun takaa kohti vasenta alanurkkaa jalallaan kulmaksi.

Heti helteestä johtuneen juomatauon päätyttyä 23. minuutilla maalintekijäksi merkittiin kukapa muukaan kuin Paul Obi. Hyökkääjä sai OLS-puolustajien puristuksessa kairattua jalkansa vapaaksi, eikä Lindholm voinut kuin seurata katseellaan pallon matkaa etualakulmasta verkkoon.

Puolustajien työ ei usein nouse highlighteihin, joten mainitaan jo ihan siitä syystä Santeri Ukkolan akrobaattinen ja nopeita reaktioita sekä pallotaituruutta vaatinut katko 38. minuutilla, kun laitapakkimme keskeytti syötön jalalla ja puski siitä nousevan pallon samalla liikkeellä väljemmille vesille.

Juuri ennen ensimmäisen jakson loppua Karam Hadhoud syötti ja Paul Obi kiskaisi pienestä kulmasta pallon OLSin maalin oikeaan takayläkulmaan niin kauniisti, ettei sitä voi kuvailla, se piti nähdä ja kokea.

Isännät saivat hieman paremmin toisen jakson alussa pelistä kiinni, ja parin minuutin päästä OLSin Mikko Suomela pelattiinkin tuhannen taalan paikkaan, mutta veto pilkkumme paikkeilta nousi pallonmitan verran Sepän vartioiman maalin yli.

67. minuutilla OLSin Alexander Jibrin merkkautti itselleen varoituksen. Sitä seuraavalla minuutilla tilanteesta tuomitusta rangaistuspotkusta Paul Obi täydensi kauden ensimmäisen hattutemppunsa vuorenvarmalla sijoituksella vasemman tolpan juureen.

Hercules teki hieman harvinaisemman vaihdon varttia ennen ottelun loppua maalivahti Ville Sepän jättäessä paikkansa Aleksanteri Patroselle. Patronen hoiti tonttinsa mallikkaasti ohjaten puolustusta aktiivisesti ja torjumalla yhden vaikean laukauksen.

Vajaata kymmentä minuuttia ennen loppua Karam Hadhoud tykitti komeasti pallon kaukaa volleylla OLSin verkkoon, mutta tuomari ei huomannut edun säilymistä ja oli ehtinyt puhaltaa meille vapaapotkun.

Loppulukemiksi jäivät siis sarjan maalipörssin kärkeen nousseen Paul Obin hattutempulla 0–3. Jos joitain hänen erinomaisen esityksensä lisäksi haluaa nostaa esiin,  niin keskikentän pohjapelaajana jälleen hyvän ottelun pelannut Valtteri Kovalainen ja molemmissa päädyissä ratkaisuja kaihtamaton Karam Hadhoud olivat tärkeitä pilareita tässä ottelussa. Hattua on nostettava myös koko Herculesin pallottoman pelaamisen organisoitumisasteelle: se on sellainen seikka, josta on vaikea kertoa superlatiiveja käyttäen ja innostuneita kuvailuja kirjoittaen, mutta jolla voitetaan otteluja ja lopulta koko sarja.

Tästä pelistä on toivuttava nopeasti, sillä kovassa vireessä oleva GBK saapuu kylään jo sunnuntaina. Kotiottelu Castrénin kentällä alkaa 18:30. Tervetuloa!

Teksti: Pekka Peni