Helteisenä heinäkuun puolivälin sunnuntai-iltapäivänä reilut sata silmäparia oli saapunut Castrénin katsomoihin hakemaan vauhtia illan MM-finaaliin Herculesin ja Närpes Kraft FF:n ottelusta.

Kotijoukkue otti pallonhallinnan heti alusta lähtien haltuunsa, mutta myös närpiöläiset olivat päästä vastaiskuistaan muutamiin maalintekopaikkoihin. Ensimmäisen kympin aikana herkuteltiin kulmilla, joita Herculesille ehti kertyä neljä ja Kraftille yksi.

29. minuutilla jatkuva painostus tuotti tulosta. Alain Pecharroman pääsi etenemään keskeltä kohti maalia, eikä vieraiden puolustus löytänyt muuta keinoa pelaajan pysäyttämiseksi kuin vetää vasempana laiturina pelanneelta vikkelältä taiturilta jalat alta. Seuranneesta vapaapotkusta reilusta 20 metristä mies vei itse Herculesin tarkalla laukauksella oikeaan alakulmaan 1–0-johtoon.

Tauolle Castrénilla mentiin kotijoukkueen 1–0-johtolukemissa.

Toisella jaksolla Hercules jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä jäi. 53. minuutilla Karam Hadhoud petasi paikan Alain Pecharromanille pilkun tuntumaan, ja mies iski Herculesin päivän toisella osumallaan 2–0-johtoon.

Hiki oli helteessä otsalla katsomossakin, joten Sami Karjalainen tuli 59. minuutilla ensimmäiset kaksi maalia tehneen Alain Pecharromanin tilalle.

Karjalainen ehti olla kentällä vain reilun minuutin, kun mies jo tarjoili ja Paul Obi kiitti tuikkaamalla pallon läheltä käytännössä tyhjään maaliin.

Minuuttia myöhemmin tutkapari vaihtoi osia, tällä kertaa Obi syötti vieraiden maalin takakulmalle hiipineelle Karjalaiselle täydellisen paikan, mistä mies ei erehtynyt vaan iski Herculesin jo neljän maalin johtoon.

67. minuutilla Paul Obi niittasi iltapäivän toisella kaapillaan taululle jo 5–0. Mies kieputteli vastustajia lähellä maalin vasenta puolta, ja tökkäsi jo menetetyltä vaikuttaneen pallon hölmistyneen pakin jaloista aivan tolpan tuntumasta sisään.

Heti maalin jälkeen Obi oli työnsä helteisessä säässä tehnyt, ja Jerome Ogbuefi pääsi hänen tilalleen viimeiseksi neljännekseksi.

Hercules vaihtoi kolmannen kerran varttia ennen täyttä aikaa, kun toppari Nathan Ibeh tuli kentälle toisen kerran tälle kaudelle – Ibeh kuntoutui juuri pitkähköstä loukkaantumisesta – José Amatin siirtyessä huilaamaan.

Närpes Kraft ei lukemista luovuttanut, ja sai luotua ottelun parhaan paikkansa 80. minuutilla, kun Nedim Ibricin veto painui tolppaan.

Minuutin kuluttua toisessa päässä kelpasi: Marcos Moreno maalasi lukemiksi jo 6–0 kauniilla kierteellä oikeaan takakulmaan.

Neljää minuuttia edellisestä tulostaululle saatiin jo lukemat 7–0, kun Karam Hadhoud poimi purkupallon vajaassa kolmessakympissä itselleen, ajoi sisään boksiin ja laittoi pallon varmasti verkon perukoille.

88. minuutilla Kraft oli lähellä rikkoa kuparisensa, kun Jonas Granforsin vapari reilusta kahdestakymmenestä metristä meni vain vajaan pallonmitan yli Herculesin maalin.

Ottelun lisäajalla Granfors laukoi vielä upeasti oikealta reippaasti boksin ulkopuolelta, mutta vain Hercules-maalin vasempaan tolppaan.

Loppulukemat Castrénilla Herculesin ja Närpes Kraftin välillä siis 7–0 ja Hercules siirtyy jälleen sarjan piikkipaikalle. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Karam Hadhoud ja vierailta Jonas Granfors.

Seuraavaksi pääsemme nauttimaan reilun parin viikon tauosta, ja tiistaina 31.7. Oulun derbystä, kun OLS isännöi tutulla Castrénin kentällä klo 18:30 alkavaa ottelua.

Teksti: Pekka Peni