Kakkosen ensimmäinen puolisko on pelattu, ja C-lohkon viisi kärkijoukkuetta on ottanut pientä pesäeroa muihin joukkueisiin. SJK Akatemia on kärjessä 24 pisteellä ja Hercules toisena samalla pistemäärällä, maalieron näyttäessä Herculesille plus yhdeksää ja SJK:lle +11.

GBK, TPV ja KuFu-98 tulevat perässä 23 pisteellä, eli sarjan kärkiviisikko on sulassa sovussa yhden pisteen sisällä.

Sunnuntain ottelussa Hercules saa Castrénille vieraaksi Närpes Kraftin, joka on tuttu joukkue jo kahdelta aiemmalta kaudelta. Viime kaudella närpiöläiset voittivat molemmat keskinäiset kohtaamiset: toukokuussa kotonaan Mosedalilla 3–1 ja heinäkuussa Castrénilla 1–4.

Tämän kauden ensimmäisessä pelissä Hercules naulasi ottelun Mosedalin luonnonnurmella jo ensimmäisellä puoliajalla: Mikel Gurrutxaga vei Herculesin 0–1-johtoon 18. minuutin pelin jälkeen, ja Paul Obin iskiessä kaksi ja Karam Hadhoudin osuessa kertaalleen, Hercules oli sinetöinyt ottelun jo 45 minuutin pelin jälkeen. Toisella jaksolla kotijoukkueen Mikael Johansson kavensi 1–4:ään 58. minuutilla, mutta Samu Himanka löi vajaa kymmenen minuuttia tästä loppulukemiksi 1–5.

Molemmat joukkueet pelasivat viime viikon lauantaina. Hercules pelasi Vaasassa VIFK:n vieraana siipirikkoisena vaikean ottelun, jonka Paul Obi lopulta ratkaisi 86. minuutilla. Samaan aikaan Närpes Kraft isännöin pietarsaarelaista JBK:ta, jonka vierailijat veivät 1–4-lukemin.

Kumpikaan joukkue ei ole pelannut vielä yhtään tasapeliä. Herculesin saldo 12 ottelun jälkeen on kahdeksan voittoa ja neljä tappiota, ja yhden ottelun vähemmän pelanneella Närpes Kraftilla neljä voittoa ja seitsemän tappiota.

– Peli on kehittynyt odotusten mukaisesti. Itseluottamuksemme hyökkäyspäässä kasvaa tasaisesti ja puolustamme älykkäämmin, Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz sanoo.

Díaz sanoo, että yksi tärkeimmistä asioista on saada loukkaantuneina olleet pelaajat kuntoutettua. Kalim Amokachi on vielä poissa, José Amat on kuntoutunut hyvin kuluneella viikolla, Markku Huoponen, Miika Vihavainen, Samu Himanka, Nathan Ibeh ja Jerome Ogbuefi ovat harjoitelleet, mutta eivät ole vielä 100% kunnossa.

– Jokainen ottelu on erilainen. Varmaa on, että he tulevat (toim. huom. Närpes Kraft) tekemään ottelusta meille hankalan. Se on joukkue, joka on pelannut hyvin meidän kotikentällään. Tänä vuonna tarkoituksemme on muuttaa historiaa, Díaz sanoo.

Díaz kertoo vielä, että ilmapiiri pukukopissa on todella hyvä, ja avain kauden toiselle puolikkaalle on henkisen puolen kantti.

Huomenna sunnuntaina näemme kumman kantti kestää. Hercules–Närpes Kraft-ottelun aloituspotku klo 15:00. Castrénin portit aukeavat tuntia ennen. Tule kannustamaan Hercules voittoon, jonka jälkeen on hyvä tovi siirtyä seuraamaan MM-kisojen loppuottelua!