Sunnuntaina 1.7. Hercules matkustaa Seinäjoelle sunnuntaikierroksen klo 15:00 alkavaan tuikitärkeään vierasotteluun. Vastassa Kakkosen pohjoislohkon viidentenä majaileva, kolme pistettä Herculesin piikkipaikan takana vaaniva SJK Akatemia eli SJK:n U23 -joukkue.

Hercules pelasi aiemmin tämän viikon keskiviikkona Castrénilla murskaavasti Tampere Unitedia isännöiden 4–0. SJK Akatemia on puolestaan saanut levähtää hieman pidempään, sillä seinäjokilaiset pelasivat viimeksi viime viikon torstaina Pietarsaaressa JBK:ta vastaan 2–2-tasapelin.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet 10 ottelua, joista kotijoukkueella SJK/2:lla kasassa 18 pistettä (5-3-2) ja Herculesilla 21 pistettä (7-0-3).

– Haluamme oikaista pelaamisessamme niitä virheitä, joita meillä on viime peleissä ollut. Ajattelemme, että tärkeintä tässä ottelussa olisi olla menettämättä palloa helposti ja siten hallita peliä niin paljon kuin mahdollista,  Herculesin päävalmentaja Ismael Díaz avaa valmennuksen näkemyksiä vieraspelin alla.

Kokoonpanotilanne ei viimeisessä ottelussa ennen parin viikon taukoa ole optimaalisin, muttei toivotonkaan. Aleksi Nousiainen, Miika Vihavainen ja Kalim Amokachi ovat poissa Hercules-vahvuudesta. Myös Nathan Ibeh jatkaa yhä toipilaana. Jerome Ogbuefin sekä Junior Obagbemiron pelikuntoisuudet puolestaan ratkeavat vasta aivan ottelun alla.

Yhtenä lohkon “farmijoukkueista” SJK/2 voi olla jonain päivänä yllättävänkin kova, ja toisena taas joukko avainpelaajia saattaa huilata tulevan liigapelin varalle.

– SJK/2:lla on muutamia nuoria, todella lahjakkaita ja taitavia pelaajia, ja he ovat Veikkausliigassa pelaavan seuran kakkosjoukkue, joten ottelusta on tulossa vaikea. He haluavat pelata vähän niin kuin me: pitää pallonhallinnan itsellään niin paljon kuin vain suinkin on mahdollista. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittoon heitä vastaan, mutta se vaatii sitä, ettemme esimerkiksi menetä turhia palloja ja pidämme hallinnan itsellämme, Díaz toteaa realiteetit tiukasti mielessään pitäen.

SJK Akatemian eniten maalannut on Sami Viljanen viidellä osumalla ja Herculesin paras maalintekijä on Paul Obi kuudella maalillaan.

Luvassa kaksi joukkuetta täynnä nuoria ja nälkäisiä, hyökkäysorientoituneita pelaajia, jotka tarjoavat takuulla upean jalkapalloelämyksen sunnuntai-iltapäivään.

Teksti: Pekka Peni