Ensimmäiset minuutit kulkivat sekavasti molempien joukkueiden osalta, kunnes jo kuudennella peliminuutilla välähti ensimmäisen kerran: Herculesin pallonriiston jälkeen pallo kierrätettiin nopeasti syvältä Mikel Gurrutxagan kautta vasempaan laitaan Joshua Jullvélle, joka päätti erinomaisen nousunsa läpisyöttöön Paul Obille. Obilta kliininen sijoitus oikeaan alakulmaan, ja ensimmäinen Paul Obi–Jerome Ogbuefi-voitontanssi nähtiin Castrénilla jo varhaisessa vaiheessa.

Kymmenennellä minuutilla kotijoukkue oli jo kasvattamassa uudelleen johtoaan, kun Gurrutxagan oivaltavan pystysyötön päätteeksi Obi petasi Alain Pecharromanille pallon boksin sisälle, mutta tolppa ja TamU-maalivahti Antti Kuusisen venytys säästivät vierailijat vielä toiselta osumalta.

Minuutti ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä Pecharroman pelasi Sami Karjalaisen ja Obin läpiajoon, mutta TamU:n Eetu Rahkola piti upealla liu’ullaan vielä Herculesin vain yhden maalin johdossa.

Toisen puoliajan alkuun vierailijat saivat ensimmäisen kunnollisen maalipaikkansa, kun Roope Kostiainen päätti vahvan hyökkäysalueelle rynnimisen syöttöön rangaistusalueen sisälle Elias Haralalle, jonka viimeistely-yrityksen Hercules-vahti Ville Seppä torjui varmasti kulmaksi.

TamU:n parempi ote pelistä sai kuoliniskulta tuntuvan tymäyksen 56. minuutilla, kun Herculesin vasen laitapuolustaja Jullvé oli jälleen tukemassa hyvin hyökkäystä, ja hänen lähettämä aikainen matala keskitys löysi taka-alueelta minuutti aiemmin Jerome Ogbuefin tilalle tulleen Marcos Morenon, joka sijoitti varmasti pallon vasempaan alakulmaan.

Vierailijoiden hyökkääjä Berat Grabovci pääsi reilu 60 minuutin pelin jälkeen rangaistusalueen sisään, mutta miehen kaatuminen Gurrutxagan hennon olkapäästä sipaisun päätteeksi ei ollut ottelun erotuomarille Anton Mustoselle tarpeeksi vakuuttava.

Muutama minuutti myöhemmin Grabovci sai survottua pallon Sepän selän taakse, mutta Grabovci oli paitsiossa.

70. minuutilla tamperelaisten selkäranka murtui lopullisesti, kun keskikentän pohjalla operoinut – ottelun parhaan pelaajan palkinnon arvoisesti – Valtteri Kovalainen väläytti osaamistaan, kun hän syötti eleettömän suojauksen päätteeksi Karjalaisen läpi, joka tarjoili Paul Obille illan toisen osuman. Lukemat 3–0 ja samaan aikaan Ismael Díaz suoritti toisen vaihdon, kun Pecharroman tuli hieman linkuttaen vaihtoon ja sisään Miika Lammela.

Viisi minuuttia tästä ja Hercules käytti kolmannen vaihtonsa: Obi penkille ja Nazim Amokachi piikkiin viimeiselle vartille.

Viimeiset 10 minuuttia Hercules-kapteeni Markku Huoponen pelasi laiturina Lammelan siirtyessä laitapakiksi, sillä
pohjekrampit estivät Huoposen ravaamisen kahteen suuntaan.

90+1 minuutilla krampeista sisuuntunut Huoponen harhautteli oikeasta laidasta kolmea TamU-puolustajaa, ja lopulta Valtteri Uimonen liukutaklasi Huoposen nurin ja pallo pilkulle. Morenolta kylmä viimeistely vasempaan alakulmaan ja ottelun loppulukemiksi 4–0.

Herculesilta kokonaisuudessaan vahva ja kypsä esitys, vaikkakin muutamaan otteseen pallonhallintapeli sekavoitui helppojen menetyksien ja pienen hätiköinnin seurauksena. TamU:n pääosin pitkinä palloina pelatut hyökkäysaihiot eivät tuottaneet suurempia ongelmia hyvin pelanneelle Hercules-puolustuslinjalle.

Kolme pistettä, Hercules sarjan kärkeen.

Ottelu on katsottavissa TamU-TV:n kautta. Huomenna ottelukooste ja pidempi raportti pelistä.

Kiitos kannattajille, pallopojille ja TamU:lle.

Seuraava peli sunnuntaina Seinäjoella, jossa vastassa kolmen pisteen päässä viidennellä sijalla oleva SJK Akatemia.