Perjantai-ilta Oulussa oli aurinkoinen, mutta tuuli kolea, eikä kenties kylmähkön kelin karkottamina Castrénin kentän lehtereille ollut löytänyt kuin 101 katsojaa.

Castrénissa ottelun alku Herculesin ja torniolaisen TP-47:n välillä oli tiukasti kotijoukkueen hallussa, mutta pelin pyörittämisestä huolimatta loistavia maalipaikkoja se ei kyennyt luomaan. Vartin kohdalla vieraille tarjoutui heidän ensimmäinen paikkansa, mutta veto rangaistusalueen rajan takaa meni reilun metrin ohi.

Ensimmäisen jakson puolivälissä Hercules sai pelitapahtumiin nähden vihdoin jotain valmista aikaan, kun Sami Karjalainen malttoi vielä rangaistusalueen sisällä tarjoilla oikealle ja keskikentältä mukaan noussut Karam Hadhoud pääsi iskemään isännät johtoon.

Johto-osuma vaikutti alkuun lisäävän peli-iloa, sillä ensin vain minuutin verran maalista, kun Karjalaisella oli erinomainen paikka lisätä johtoa, ja paria minuuttia myöhemmin taas Junior Obagbemirolla oli huippupaikka, mutta vieraiden maalivahti Arttu Kainulainen pelasti joukkueensa takaiskuitta. Vyörytyksemme häiritsi merilappilaisia sen verran, että 29. minuutilla tuomari Tatu Korkalainen nosti ottelun ensimmäisen keltaisen kortin TP-47:n Valtteri Vainionpäälle.

Puolen tunnin kohdalla kuin salamana kirkkaalta taivaalta TP-47:n Jaakko Paavilainen laukoi todella komeasti reilusta paristakympistä vain aavistuksen ohi Herculesin maalin oikeasta ylänurkasta.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa vierailla oli vielä yksi paikka, mutta Herculesin maalilla Ville Seppä liimasi varmasti kesyhkön yrityksen oikeasta alanurkasta.

*****

Toiselle puoliajalle tultaessa Hercules vaihtoi kärjessä Junior Obagbemiron tilalle Paul Obin.

Ensimmäisen viiden minuutin aikana saimme kaksi hyvää paikkaa, muttemme kuitenkaan maaleja. Torniolaisille puolestaan maistui: nopean vastaiskun päätteeksi Jaakko Pyyny tasoitti ottelun tarkalla vedolla oikean tolpan juureen 53. minuutilla.

Hercules vaihtoi toisen kerran 58. minuutin kohdalla, kentältä pois Jerome Ogbuefi ja tilalle Alain Pecharroman.

Reilun tunnin jälkeen Herculesin Marcos Moreno laittoi oivallisen matalan keskityksen TP-47:n maalille, mutta Paul Obi ei ihan ehtinyt ohjaamaan palloa maaliin.

65. minuutilta lähtien kotijoukkueen peli alkoi näyttää suoraan sanottuna sekavalta, eikä kyllä vieraidenkaan esityksissä ollut kauheasti kehumista. Ensin heilahti varoitus Herculesin Karam Hadhoudille, ja miltei heti perään myös Paul Obille. Valmentaja Ismael Díaz reagoi tilanteeseen käyttämällä viimeisen vaihtonsa, ja maalin syöttänyt Sami Karjalainen sai tehdä tilaa Miika Lammelalle. Nuori mies ehti kuitenkin olla kentällä tuskin minuuttiakaan, kun oli hänen vuoronsa katsella keltaista korttia.

Parikymmentä minuuttia ennen ottelun loppua Herculesin maalivahti Ville Seppä pelasti meidät kahdesti torjuen ensin rangaistusalueen oikean reunan läpiajon ja seuraavassa tilanteessa ottamalla alakulmasta kiinni torniolaisten hyvän laukauksen.

Hercules alkoi päästä synkemmän jaksonsa jälkeen jälleen mukaan otteluun, ja vieraat joutuivat koventamaan otteitaan. 74. minuutilla TP-47:n Aleksi Koivumaa sai varoituksen, ja tuomari sai yhtenään rauhoitella kuumina käyviä torniolaispelureita.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaa vartti, kun Paul Obi vei upeiden tanssiliikkeiden päätteeksi Herculesin 2–1-johtoon TP-47:ää vastaan. Mies toi pallon sisään alueelle, pyörähteli vieraiden puolustajat pökertymispisteeseen ja tuikkasi läheltä pelivälineen hölmistyneen Kainulaisen ohitse maalin oikeaan reunaan.

78. minuutilla TP-47 vaihtoi, ensimmäisellä puoliskolla upeasti laukonut Jaakko Paavilainen ulos ja Jani Alaperä sisään.

Kymmenkunta minuuttia ennen loppua Herculesin vikkelä laituri Marcos Moreno karkasi läpi, mutta Kainulaiselta nähtiin jälleen erinomainen torjunta.

Pelin 87. minuutilla TP-47:n Jaakko Pyyny laukoi ottelun toistamiseen tasoihin. Komeaan vetoon boksin rajalta oikean tolpan viereen ei Herculesin Sepällä ollut mitään mahdollisuuksia. Koko tilanne vain pääsi syntymään turhankin innokkaan, lähes koko joukkueen voimin toteutetun hyökkäyksen pysäyttäneestä, erinomaisesta pallonriistosta, pitkästä purkupallosta alueellemme ja vielä epäonnisesta hutipotkusta keinonurmesta lujaa pompanneeseen palloon.

88. minuutilla TP-47 vaihtoi toisen kerran Abdul Sesayn jättäessä paikkansa Jesse Oinakselle. Oinaskaan tuskin viihtyi kentällä kokonaista minuuttia ennen kuin hankki itselleen varoituksen.

Lisäajalla Herculesin Alain Pecharroman hankki vapaapotkun vasemman rajan tuntumasta syvällä vastustajan alueella. Syntyneen ja miltei käsistä lähteneen torikokouksen jälkeen mies asettui itse pallon taakse, antoi ovelasti sivurajan myötäisesti lyhyen ylöspäin, josta Marcos Moreno pisti loistavan keskityksen takatolpalle ja kapteeni Mikel Gurrutxaga puski Herculesille 3–2-voittomaalin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin TP-47:lta molemmat tehnyt Jaakko Pyyny ja Herculesilta Mikel Gurrutxaga.

Vaikkei omiemme pelaamista voinut tällä kertaa sanoa kaikkein tasapainoisimmaksi esitykseksi, kaikkein tärkein eli voitto ja kolme sarjapistettä tulivat saavutetuiksi. Seuraavaksi Hercules matkustaa sunnuntaina 17.6. Pietarsaareen JBK:n vieraaksi.

Teksti: Pekka Peni

Hanki Herkkushopista kannatushuivisi ja JoyActorin langattomat laatuämyrit Hercules-logolla.