Hercules saa huomenna lauantaina vieraita Tampereelta, kun tällä hetkellä puhtaalla pelillä seilaava TPV saapuu Castrénille mittaamaan kolmen ottelun voittoputkessa juoksevan kotijoukkueen kuntoa.

Viime viikon lauantaina Hercules kävi Kokkolassa hakemassa silloisesta sarjajohtajasta GBK:sta 0-3-vierasvoiton, ja TPV puolestaan voitti sunnuntaina kotonaan Ratinalla pietarsaarelaisen JBK:n 3–0.

Sekä Hercules että TPV ovat tehneet 10 maalia, mutta tamperelaisten omissa on soinut ainoastaan kerran. Herculesin maalilla Ville Seppä on joutunut kaivamaan pallon omista viisi kertaa, tosin pääosin kauden kotiavauksen johdosta, joka päättyi Vaasan IFK:n 1–3-voittoon.

Hercules on sarjataulukossa neljäntenä viiden pelatun ottelun jälkeen, mutta vain kolme pistettä erottaa Herculesin ja TPV:n. Herculesin paras maalintekijä on Paul Obi kolmella osumalla, ja tamperelaisten eniten osunut on sierraleonelainen Mohamed Koroma.

Lauantain ottelu on historian ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen. TPV on pelannut jo kahdeksan kautta Kakkosta – pelaten ennen tippumista neljä kautta putkeen Ykkösessä – kun taas vuosi 2018 on Herculesille kolmas Kakkosen tasolla.

Herculesilta on varmuudella poissa Aleksanteri Patronen, Santeri Ukkola ja Miika Vihavainen, jotka ovat metsiemme siimeksessä armeijan leivissä. Nathan Ibeh on yhä sairaana ja Alain Pecharroman sekä Nazim Amokachi kärsivät pienistä loukkaantumisista.

Päävalmentaja Ismael Díaz on tyytyväinen joukkueen kykyyn omaksua paljon uutta asiaa nopeassa tahdissa, vaikka toki kehitysaskelia on vielä otettavana monella osa-alueella.

– Saamme riistoja nopeasti aikaisin, mutta menetämme myös palloja liian nopeaa. Meidän täytyy jatkaa työskentelyä pallonhallintapelin kanssa, koska jos pitää palloa, ei tarvitse puolustaa, Díaz selventää.

Díaz sanoo, että joukkueen itseluottamus – luottamus pelitapaan ja itseluottamus henkilökohtaisella tasolla – on myös kasvanut onnistumisten myötä. Pelitavan keskiössä on pallonhallinta, ja Díazin mukaan Hercules on onnistunutkin dominoimaan pallollista peliä aiemmissa otteluissa. Erityisesti hyökkäyspään liikkeisiin hän kaipaa kumminkin lisää selkärangasta tulevaa automaatiota.

– Odotamme kovaa peliä. TPV on vahva ja kokenut joukkue, joka on pelannut jo kauan yhdessä. Pelaamme taas joukkuetta vastaan, joka on sarjakärjessä, joten tämä on hyvä mittari meille.

– Haluamme pelata parasta mahdollista jalkapalloa, ja meille on tärkeää myös, että katsojat nauttivat pelistämme, Díaz päättää.

Tervetuloa Castrénin kentälle lauantaina 26.5. Peli alkaa 18:30 ja Castrénin portit avautuvat tuntia ennen. Voitolla tasapisteisiin sarjakärki-TPV:n kanssa!

Ostamalla fanituotteitamme Herkku-shopista tuet Herculesin matkaa ja seuran kehittämistä.