Kokkolan Santahaan tekonurmen ympärille oli kerääntynyt lauantaina 142 katsojaa, kun GBK eli Gamlakarleby Bollklubb isännöi Herculesia klo 17:00 alkaneessa Kakkosen ottelussa. Leudohko tuuli ja hieman vajaan parinkymmenen asteen lämpötila olivat tehneet olosuhteista likipitäen täydelliset jalkapallolle.

Avauskokoonpanomme oli 4-3-3 -muodostelmassa seuraava: Seppä – Jullve, Leskelä, Gurrutxaga, Ukkola – Kovalainen, Amat, Hadhoud – Karjalainen, Obi, Moreno. Kapteenina toimi Ville Seppä.

Jo heti ottelun neljännellä minuutilla GBK sai vapaapotkun vajaasta 25 metristä. Lawrence Smithin painava veto suuntautui onneksemme metrin verran vasemmalta ohi maalin. Vapaapotkua lukuun ottamatta ensimmäinen kymppi ottelusta sujui kummankin joukkueen osalta lähinnä tunnustellen.

Sitten alkoi tapahtua. 12. minuutin kohdalla Herculesin Sami Karjalainen pääsi ensimmäistä kertaa laukomaan hyvästä paikasta, mutta GBK:n maalilla Olli Nylund torjui. Muutaman minuutin päästä Paul Obin laukaus rangaistusalueen rajan tuntumasta painui reilun metrin ohi yläkulman.

21. minuutilla Paul Obi iski Herculesin 0-1 -vierasjohtoon: Sami Karjalainen irrottautui laidallaan vartijastaan ja tarjoili päätyrajan tuntumasta syötön maalin edustalle suoraan Obille, eikä mies erehtynyt.

Pian maalimme jälkeen GBK:n Aaro Hedmanilla oli hyvä paikka paikka tasoittaa lukemat rangaistusalueemme sisällä, mutta volleystä köykäiseksi jäänyt yritys päätyi suoraan oikein sijoittuneen Ville Sepän syliin.

Herculesin Paul Obi esitteli 35. minuutilla ilmiömäistä osaamistaan pistämällä kolme GBK:n miestä pakettiin pienessä tilassa, mutta Nylund sai torjuttua tarkan laukauksen vasemmasta alanurkasta kulmaksi.

Muutama minuutti ennen puoliaikavihellystä GBK tuli hyvin oikeaa laitaa ylös, mutta Seppä koppasi matalan keskityksen varmasti syliinsä.

Tauolle mentiin tilanteessa 0-1. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen puoliaika oli paria vastahyökkäystä lukuun ottamatta mustapaitaisten vieraiden suvereenia hallintaa, eikä puolta päätä pidemmiltä näyttäneiden GBK-pelaajien ollut onnistunut luoda kuin kolme edes jonkinlaista maalintekoyritystä yhtenäistä ja hyvin liikkuvaa, aktiivisesti ylhäältä prässäävää oululaisvierasta vastaan.

Toinen puoliaika jatkui samoilla suuntaviivoilla, mitkä ensimmäisellä piirrettiin: peliä oli ehditty käydä juuri ja juuri pari minuuttia, kun Marcos Moreno toimitti laidalta ja Sami Karjalainen vei Herculesin 0-2 johtoon.

Ville Seppä joutui töihin Herculesin maalilla GBK:n saatua vapaapotkun noin 25 metristä, kun toista puoliaikaa oli vajaa 10 minuuttia takana: Smithin laakaisu kohti vasenta yläkulmaa oli luja, mutta kapteeni loikkasi näyttävästi pallon tielle.

59. minuutilla Ismael Diaz vaihtoi kentältä avausmaalin tehneen ja jälleen kerran kaikin puolin edukseen esiintyneen Paul Obin. Tilalle pääsi irti Nazim Amokachi.

Heti 62. minuutilla Nazim Amokachi pudotti boksin sisällä Marcos Morenolle, joka malttoi syöttää vielä Karam Hadhoudille, ja mies niittasi Herculesin jo 0-3 johtoon.

Díaz käytti seuraavan vaihtonsa 70. minuutin kohdalla, kun hyvin liikkunut ja tehokkaan päiväpuhteen tehnyt Sami Karjalainen (1+1) siirtyi vaihtoon ja Miika Lammela juoksi sisään.

74. minuutilla yksi ottelun hahmoista, Herculesin kaksi maalisyöttöä tarjoillut tuulennopea Marcos Moreno sai rajun tällin suoraan kasvoihin, mutta pystyi lopulta onneksi jatkamaan peliä.

GBK:n Juho Alasuutarille nousi ottelun ainoa varoitus 77. minuutilla Morenon kamppaamisesta. Herculesin vapaapotku vajaasta kolmestakympistä lähti lujaa, mutta suoraan Nylundin käsiin.

Herculesin kolmannen maalin tehnyt Karam Hadhoud jätti kentän seuraavalla minuutilla ja tilalle asteli Junior Obagbemiro.

83. minuutilla GBK:n David Carlssonille pedattiin huippupaikka kaventaa, mutta miehen veto pilkun paikkeilta nousi hieman yli Herculesin maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vasta vajaat kymmenen minuuttia kentällä ollut Junior Obagbemiro laukoi 25 metristä upeasti, mutta valitettavasti pallonmitan yli GBK:n maalin.

GBK – Hercules päättyi lukemiin 0-3. Maalintekijät olivat Paul Obi, Sami Karjalainen ja Karam Hadhoud. Jo edellisen OLS-pelin jälkeen kiitosta saanut Marcos Moreno paransi otteitaan vielä siihenkin verrattuna, ja tuloksena oli kaksi maalisyöttöä.

Herculesin parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti ilmatilan yksinvaltias, rauhallisuudellaan ja peliälyllään aina vakuuttava Mikel Gurrutxaga. Koko joukkue pelasi erinomaisesti ja maltilla sekä maalilla Seppä otti toisen peräkkäisen nollapelin. GBK:n parhaan pelaajan palkinnon pokkasi puolestaan Jaakko Alasuutari.

Lauantaina kotona Castrénissa klo 18:30 vastassa onkin TPV, joka porskuttaa sarjan kärjessä voitettuaan kaikki neljä peliään.

Teksti: Pekka Peni