Helatorstaina Herculesin bussi lähti puoli yhdeksältä kohti Pohjanmaan idyllistä pikkukaupunkia Närpiötä ja sen urheilupyhättöä Mosedalia. Alkavan kesän vasta toisena lämpimänä päivänä edessä oli klo 16:00 alkava ottelu Närpes Kraft FF:n vieraana. Perillä upea sää oli houkutellut paikan päälle 307 maksanutta katsojaa.

Kotijoukkue asettui 4-3-3 -muodostelmaan seuraavasti: Eriksson – Norrback, White, Marca, Lund – Omic, Chucwu, Johansson – Mujkic, Granfors, Ibric. Oma avauskokoonpanomme – myös 4-3-3 – puolestaan oli: Seppä – Julve, Gurrutxaga, Leskelä, Vihavainen – Pecharroman, Amat, Hadhoud – Karjalainen, Obi, Moreno. Kapteeninamme toimi Markku Huoposen poissaollessa Ville Seppä.

Ensimmäinen todella vaarallinen tilanne ottelussa kehittyi heti ensi minuuteilla Kraftille Herculesin lähes koko joukkueen oltua vielä ylhäällä edeltävän kulmapotkun vuoksi. Kotijoukkue onnistui pitkän avauksen syvältä omalta kenttäpuoliskoltaan jälkeen jatkamaan sen nopeasti keskushyökkääjälleen Jonas Granforsille, joka näytti jo karkaavan topparien taakse maalintekoon. Joni Leskelä reagoi kuitenkin erinomaisen nopeasti, luki Granforsin aikeet oikein ja ehti kuin ehtikin vielä mukaan tilanteeseen. Häirittynä Kraft-kärki ei päässyt edes laukomaan, vaan joutui yrittämään vielä syöttöä keskemmälle boksin sisältä, mutta siihenkin Leskelä sai sen verran jalkaansa väliin, että Hercules-vahti Ville Seppä pääsi vangitsemaan pallon.

Ensimmäisen vartin sisään Herculesin Sami Karjalainen laukoi vihaisesti pariin otteeseen, joista ensimmäinen pysähtyi Kraft-puolustajan selkään ja Eriksson kotijoukkueen maalilla torjui toisen. Lisäksi sekä Paul Obin että Marcos Morenon lujat, matalat keskitykset päätyrajan tuntumasta olivat aivan hilkulla löytää tiensä ahneina kentälle irti päästettyjen pelaajiemme ruoaksi.

Tarvittiin kuudes kulma ennen kuin verkko heilui. Alain Pecharroman laittoi lähinnä täydelliseksi kuvailtavan pallon lähelle takatolppaa, ja tekijänä 18. minuutilla nimensä tilastoihin merkkautti ilmatilaherruuden itseoikeutetusti ilmeisesti aina kentällä ollessaan ottava Mikel Gurrutxaga! Mainittakoon, että kulmalipulle ylipäätään mentiin Erikssonin erinomaisen torjunnan läheltä alaspäin suuntautuneeseen puskuun johdosta.

Seuraavaa maalia ei kauaa tarvinnut odotella. 21. minuutilla pallo pelattiin Paul Obille, joka jätti pari närpiöläistä kuin suonsilmään seisomaan, eikä tätä miestä voi päästää kasvokkain maalivahdin kanssa! Kaunis, kaunis ja vielä kolmannen kerran kaunis nosto yli vastaan räpiköintiä yrittäneen maalivahdin oikeaan takanurkkaan! Ympärilläni katsomossa jopa osa isäntien kannattajista antoi kohteliaat golf-aplodit tälle taideteokselle.

Pelikello ehti 25. minuutille, kun oli Karam Hadhoudin vuoro iskeä: keskikentällä paikkoja muille pedannut egyptiläinen huomasi voivansa kokeilla itse, ja napakka, tarkka veto painui vastustamattomasti jo kolmatta kertaa Kraftin maaliin.

Vajaat kymmenen minuuttia edellisestä maalistamme, ja Paul Obi tapahtui toistamiseen! Jos edellinen oli näyte miehen tyylikkyydestä, tällä kertaa kyse oli yksinkertaisesti taistelutahdosta ja päättäväisyydestä. Herra nyt vain yksinkertaisti oli tullut siihen tulokseen, että nyt on oikea hetki tehdä maali, joten pienessä tilassa käytännössä vastustajan vitosen alueen sisällä pari pakkia nippuun, ja jo karkaamassa olevan näköiseen palloon kolmannen jaloista liuku: siellähän sen pelivälineen oli jälleen turvallista levätä verkon perukoilla!

Miltei heti maalin jälkeen olimme iskeä vielä viidennenkin vierasmaalin, mutta Eriksson Kraftin maalilla pelasti vasemmalle suunnatun vedon upeasti venymällä kulmaksi. Tämä oli jo kolmas todella hyvä torjunta mieheltä punapaitojen tykityksessä.

Närpes Kraft tuli pukukopeista selvästi kasvojensa pesua suunnitellen ja Tony Lundin tilalle Nicholas Westerholmin vaihtaneena. Joukkue saikin hankittua 2. puoliajan ensimmäisen kulman ja siitä hyvän puskun, joka painui kuitenkin pallonmitan verran ohi.

Maalivahtinsa ohella yksi pelin pirteimmistä hahmoista kotijoukkueen riveissä, kertaalleen komeasti saksipotkullakin maalia yrittänyt Granfors otettiin vaihtoon 55. minuutilla, ja närpiöläisjoukkue sai kentälle jo neljännen serbinsä Sifet Becicin astellessa rajojen sisäpuolelle.

Kraft hyötyi jo kolmannesta vaihdostaan alkukesän miltei helteisen sään kuluttaessa pelaajia, ja se onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-4 58. minuutilla. Maalin teki Mikael Johansson. Toinen maali isännille oli heti edellisen perään lähellä, mutta Seppää ei maalimme suulla niin kevyesti yllätetty.

60. minuutilla teimme ensimmäisen vaihtomme, kun Alain Pecharroman jätti kentän ja tilalle tuli Samu Himanka. Taitava nuori mies kiitti miltei välittömästä vastuusta ja maalasi tilanteeksi 67. minuutilla 1-5 toisesta aallosta!

Heti maalin jälkeen Ismael Díaz vaihtoi kentältä kahden maalin mies Paul Obin, jonka korvasi Miika Lammela. Parin Kraftille tuomitun varoituksen ja rajulta näyttäneen keskialueen törmäyksen jälkeen Hercules käytti vielä kolmannen vaihtonsa, kun 75. minuutilla Joni Leskelä pääsi huilaamaan ja Kalim Amokachi ottelun viimeiseksi vartiksi kentälle. Vaihdon myötä Hadhoud putosi keskikentän pohjalle ja Jose Amat puolestaan toppariksi.

Enempää maaleja ei nähty, mutta erinomaisen pelin oikeana laitapuolustajana pelannut Miika Vihavainen osoitti vielä pariinkin otteeseen kunnioitettavaa työmoraalia ja uskomatonta kuntoa, kun päästä päähän koko ottelun ajan juostuaan ehti vielä kaukaa ylhäältä oman linjamme alimmaksi mieheksi ja pelasi Kraft-pelurit irti pallosta.

Ottelun parhaina palkittiin Herculesilta kaksi maalia tehnyt Paul Obi ja Närpes Kraftilta viidestä päästetystä maalista huolimatta ansaitusti Karl-Filip Eriksson. Koko joukkueemme olisi voinut palkita, niin suvereenia peliä se esitti. “Totaalinen dominointi” oli termi, jolla kaverille ensimmäistä puoliaikaa tauolla kuvailin, ja vaikka meno vähän toisella rauhoittuikin, on tästä hyvä jatkaa äitienpäivän derbyyn ja OLS:n kaatoon!