Huomenna lauantaina Hercules matkaa Kuopioon Savon Sanomat Areenalle KuFu-98:n vieraaksi, jossa Kakkosen kausi pyörähtää käyntiin kello 17:00.

Joukkueet pelasivat viime kaudellakin samassa Kakkosen lohkossa, ja tuolloin kesäkuussa Hercules vei kotipelinsä Castrénilla nimiinsä 2-1-tuloksella, mutta vierasmatka elokuun loppupuolella Kuopioon päättyi 4-2-tappioon.

Kotijoukkue KuFu-98:sta ei paljon tiedonmurusia ole herkkulaariin satanut, sillä joukkueella on farmisopimus Veikkausliigajoukkue KuPSin kanssa, joten sieltä tullee joitakin pelaajia vahvistamaan KuFun rinkiä. KuFu-98 pelasi talven aikana kaksi harjoitusottelua: tammikuussa JIPPOa vastaan, josta KuFu otti 1-0-kotivoiton ja toisessa pelissä Savon Sanomat Areenalla kuopiolaiset kellistivät iisalmelaisen Kakkosen joukkueen PK-37:n 2-0-lukemin.

Hercules ehti pelata uudistuneen joukkueen kanssa kolme harjoitusottelua huhtikuun aikana:
Ensin vieraspeli Ykkösessä pelaavan Jaron vieraana päättyi pietarsaarelaisten nimiin 6-0, toisessa pelissä Hercules kohtasi samassa lohkossa pelaavan OLSin Heinäpään tekonurmella, jonka OLS kairasi 2-0-lukemin. Kauden viimeinen harjoitusottelu pelattiin viime viikonlopulla Ykkösen joukkuetta AC Kajaania vastaan vieraissa, jonka kotijoukkue voitti lopulta 4-2.

Vaikka Herculesin preseason on ollut aika kiivastahtinen, niin päävalmentaja Ismael Díaz on luottavainen oman ryhmänsä iskukykyyn:

– Kasvamme päivä päivältä… Pelaajat ovat nuoria, hyvin sitoutuneita ja motivoituneita yhteiseen päämäärään. He ovat saaneet konseptista jo hyvin kiinni. Tällä viikolla päätimme esittelyperiodin pelifilosofiaamme, Díaz kertoo.

Päävalmentaja painottaa, että tarkoitus on tehdä joukkueesta todella yhteinäinen, eikä joukkueita joukkueen sisälle. Tässä kuulemma on onnistuttukin, sillä sekä kapteeni Markku Huoponen että valmentajat Díaz ja Mikko Isokangas kehuvat joukkueessa vallitsevaa luottavaista ja yhteinäistä ilmapiiriä.

Joukkueessa on pieniä loukkaantumisia useammalla pelaajalla, mutta Díazin mukaan tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta.

– Ei pelota poissaolot, ne ovat asioita joita joukkueissa tapahtuu. Meillä on hyviä vaihtoehtoja, ja tässä tapauksessa ne vaihtoehdot ovat jo osoittautuneet toimiviksi.

Tavoitteesta kysyttäessä sävelet ovat Díazilla aika selvät:

– Meillä ei ole muuta ajatusta kuin nousta. Tärkeintä on vain keskittyä seuraavaan otteluun.

Se seuraava ottelu pelataan huomenna klo 17:00 Kuopion Savon Sanomat Areenalla, kun miesten Kakkosen C-lohko jyrähtää käyntiin. Ottelusta tulee sunnuntai-iltana kooste ja otteluraportti. Twitterin puolella liveseuranta.

Liity mukaan Herkkujengiin! Kampanjahintaisia kausikortteja vielä saatavilla.