Koleassa säässä kylpevältä Kajaanin Liikuntapuiston tekonurmelta ei oltu vielä tuntia ennen ottelun alkua saatu kaikkia lumia pois, joten Herculesin fysiikkavalmentaja Anu Perälä, hieman kolhiintunut Paul Obi ja allekirjoittanut pääsivät tarttumaan koliin ja aloittamaan työn raskaan raadannan, jotta kenttä saatiin pelikuntoon.

Ensimmäiset 25 minuuttia eivät jättäneet paljoa kerrottavaa jälkipolville kummankaan joukkueen osalta. Enimmäkseen palloa pidimme me, saamatta kuitenkaan mitään vaarallista aikaan. Sitten kuin salamana kirkkaalta taivaalta AC Kajaani iski ensin 28. minuutilla maalin ja heti paria minuuttia myöhemmin toisen. Ensimmäisen puoliajan viimeisen kympin aikana hyökkäyksemme alkoivat löytää tiensä kajaanilaisten maalille asti, ja lisäajalla Samu Himanka onnistui kaventamaan taukotilanteeksi 2-1.

Toiselle puoliajalle lähdimme hakemaan vimmatusti tasoitusta. Miika Vihavainen onnistuikin 56. minuutilla iskemään pallon hienon hyökkäyskuvion päätteeksi maaliin, mutta tuomaristo päätti täysin käsittämättömästi hylätä maalin paitsiona. Onneksi tämä oli vain harjoitusottelu!

AC Kajaani sai pelistä hieman paremmin otetta ja toinen puoliaika olikin pallonhallinnan ja tilanteiden valossa melko tasainen. 69. ja 71. minuuteilla isännät maalasivat jälleen nopeassa tahdissa kahdesti. Emme suostuneet lannistumaan takaiskuista, ja ottelun loppuosa sujui hakiessamme vimmatusti kavennusta. Uurastus palkittiinkin hieman ennen päätösvihellystä, kun parikymmentä minuuttia aiemmin kentälle tullut kapteenimme Markku Huoponen laukoi kulmapotkusta pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan ja loppulukemiksi 4-2.

Hercules aloittaa sarjakautensa Kakkosen C-lohkossa ensi viikon lauantaina Kuopiossa KuFu-98:n vieraana. Ottelu alkaa klo 17:00.

Teksti: Pekka Peni