Viime kaudella samassa Kakkosen pohjoislohkossa pelannut AC Kajaani otti ja nousi kauden päätyttyä Ykköseen. Lauantaina Kajaanin Pallohallissa 13:00 alkavassa kevään viimeisessä harjoituspelissä vastassa on siis melko tuttu joukkue, vaikka jonkin verran muutoksia on toki tapahtunut.

Mainittakoon myös, että asepalvelustaan suorittavat Hercules-pelurit Aleksanteri Patronen ja Santeri Ukkola harjoittelevat arkisin kajaanilaisten kanssa.

Viime vuoden heinäkuussa AC Kajaania vastaan Hercules hävisi vieraissa 3-2, mutta päätti syyskuun lopussa kauden komeaan 3-1-kotivoittoon sarjakärjestä. Tämän kevään harjoitusotteluissa kainuulaisten puolustus on ollut pitävämpää, mutta maalinteko on takkuillut, sillä kuukausi sitten joukkue kaatoi vieraissa komeasti liigaseura RoPSin 0-1 ja kävi kotikaupungissamme pari viikkoa sitten ottamassa AC Oululta kuokkaan lukemin 1-0.

AC Kajaani julkisti viikon alussa kolme uutta pelaajasopimusta: Oskari Rounaja OPS:sta, nigerialainen puolustava keskikenttäpelaaja Ter’ade Ichull Lordson Nigerian pääsarjasta Enyimba Internationalista ja kolumbialainen hyökkääjä Cristian Lasso, joka pelasi viimeksi CD Unión Comerciossa Perun pääsarjaa.

“Pientä viilausta kokoonpanoissa on aina, mutta kyllä tämä melko valmiilta näyttää”, Juha Korpinen AC Kajaanin valmennusportaasta vahvistaa. Kovin tarkasti hän ei lähde itse kauden tuloksellisia tavoitteita ainakaan julkisuuteen laukomaan.

“Sarjapaikka pidetään. Siitä lähdetään, se on selvää, ja toivottavasti ollaan syksyllä mahdollisimman korkealla!” Korpinen sanoo.

ACK-päävalmentaja Mika Lumijärven mukaan joukkueeseen liittyy vielä yksi kotimainen pelaaja, joten paketti alkaa olla vastustajalla kasassa.

Herculesin päävalmentaja Ismael Díaz kertoo, että kuluneen viikon joukkue on keskittynyt hyökkäyspelin organisoimiseen ja hiomiseen. Tulevassa ottelussa Díazin mukaan ei tulla näkemään niin suurta rotaatiota kuin viime sunnuntain OLS-pelissä, jossa puoliajalla vaihtui koko miehistö.

”Kajaani pelaa korkeammassa divisioonassa, joten ottelu tulee olemaan hyvä testi meille. Odotettavissa on, että peli on vaikea meille, kun valmistautumisaikaa on ollut niin vähän, mutta luulen, että tulemme pelaamaan hyvän ottelun.” Díaz mietiskelee.

Vaikka joukkue on ehtinyt harjoitella kunnolla vasta pari viikkoa yhdessä, niin Díazin mukaan pelaajat ovat luottavaisia ja alkavat jo ymmärtämään ja nauttimaan tulevan kauden pelisysteemistä.

”Joukkueessa on todella hyvä henki päällä eikä mitään kuppikuntia ole isommin muodostunut, päävalmentaja kehuu.

Hercules-valmennusjohdosta Mikko Isokangas odottaa ottelua mielenkiinnolla:

”Meillä on kyseessä viimeinen harjoitusottelu ennen sarjan alkua, joten tietysti toiveissa on, että harjoituksissa jauhetut teemat näkyvät yhä selvemmin pelaamisessa. Vastustaja on kova mittari nykyvireestämme ja vahvistunut tällä viikolla lisää. Mielenkiintoista nähdä miten pystymme haastamaan sarjaporrasta ylempänä pelaavan ryhmän.”

Herculesilta sivussa pienten kolhujen ja sairastumisten vuoksi ovat Paul Obi, Nazim Amokachi ja Alain Pecharroman.