Herculesin maalivahtiosasto vahvistui viime viikolla Veikkausliiga-seura TPS:n riveistä saapuneella, viime kaudella kakkosmaalivahtina esiintyneellä Ville Sepällä. Liiganousun aikuisissa lisäksi nuoren miehen meriittilistalta löytyy A-poikien Suomenmestaruus. Vapun jälkeen 22 vuotta täyttävä Seppä ei ole vielä ehtinyt olla Oulussa kuin muutaman päivän, mutta vähän käsitystä joukkueesta on ehtinyt muodostua:

“Tässä parien treenien jälkeen huomaa, että uusi koutsi ja paljon uusia pelaajia, joten paljon tekemistä vielä joukkueen kanssa, mutta hyvä paketti on kasassa ja tulosta alkaa varmasti tulla.”

“Turusta Ouluun asti kun on tullut, niin kyllä mä lähden ihan tosissani taistelemaan ykkösveskarin paikasta ja tietysti myös hyvästä kaudesta joukkueena!” Seppä lupaa.

“Tottakai siitä lähden jatkamaan, mihin viime kaudella jäin”, kovan kilpailijan ykkösmaalivahdin paikasta saanut, viime kauden jälkeen Puolustuksen lukkona palkitsemamme Aleksanteri Patronen vakuuttaa. Armeijassa vielä parin kuukauden verran viettävä ja tänään 17.4. tasan 20 vuotta täyttävä torjuja pelasi viime kauden lainalla AC Oulusta, mutta tällä kaudella sopimuspelaajanamme.

“Viime kaudella taisimme olla Kakkosen toiseksi eniten maaleja tehnyt joukkue, mutta omiinkin meni aika paljon maaleja. Siinä kun parannetaan, ollaan kyllä lähellä lohkon voittoa ja vaikka nousua!” Patronen kommentoi Herculesin toimintaa selkä suorana ja hartiat takana.

“Pitää mennä ohi niin pääsee pelaamaan! Treenaan täysillä ja tottakai haluan päästä ykköseksi! Kaikki asemat kun ovat vielä kauden osalta auki”, Darius Kangnissoukpe toteaa itsevarmasti kysyessäni, tuleeko hän pelaamaan tällä kaudella enimmäkseen reserveissä vai pitämään Patrosta ja Seppää varpaillaan.

Varmaa on ainakin se, että kuka hyvänsä kolmikosta maaliamme vartioikaan, ovat itseluottamus ja kilpailullisuus miehillä kohdillaan, ja niin ovat myös tähän saakka nähtyjen otteiden perusteella taidotkin. Vaikka Herculesin puolustamisen organisoinnissa on vielä Ismael Díazilla esikuntineen työsarkaa, voimme huoletta laskea aika paljon nuorien maalivahtiemme hartioiden varaan!

Tue Herculesin matkaa kohti Ykköstä! – Kausikortit saatavilla.

Teksti: Pekka Peni
Kuva: Lauri Leinonen