Kevään viimeistä edeltävässä harjoitusottelussa päästään vihdoin ulos halleista Heinäpään tekonurmelle. Säänkin on ennustettu suosivan jalkapalloa, sillä luvassa on kymmenisen astetta plussaa ja auringonpaistetta. Sunnuntaina 15.4. kirkonkellojen kumistessa kahtatoista käynnistyy Oulun derby OLS:n sinikeltaisen miehistön astellessa kohtaamaan Herculesin edustusjoukkueen. Samassa Kakkosen pohjoislohkossa kanssamme pelaava OLS onkin oiva mittari tämänhetkiselle tasollemme.

Edellinen ottelu Pietarsaaressa FF Jaroa vastaan tarjoili puolustuksellemme jokseenkin kylmää kyytiä, mutta nyt otteiden pitäisi olla pari astetta valmiimpia. Hyökkäyksemme kyvyt rakentaa paikkoja ja tehdä maaleja ovat tulleet jo aiemmissa harjoituspeleissä todistettua mallikkaiksi.

”Tällä viikolla joukkue on keskittynyt ainoastaan puolustuspelin organisoimiseen ja pelaajat ovat tulleet toisilleen tutummiksi. Viikonlopun ottelussa on pyrkimys olla huomattavasti organisoidumpi joukkue kuin Pietarsaaressa, jolloin oltiin helisemässä Jaron nopeiden hyökkäysten kanssa”, avaa joukkueemme tekemistä Mikko Isokangas valmentajistosta.

Pelaajatilanne sen sijaan näyttää hyvältä. Tällä viikolla olemme vahvistuneet vielä kahdella pelaajalla, kun oikean laitapakin tontilla viihtyvä Santeri Ukkola palasi Ykkösen AC Kajaanista takaisin Herculesin riveihin ja liigaseura TPS:sta Ouluun saapui maalivahti Ville Seppä. Isokangas kertoo myös sairastuvan ammottavan tyhjyyttään, joten OLS:n kimppuun pääsemme juuri sillä miehistöllä, minkä päävalmentajamme Ismael Díaz esikuntineen haluaa kalkkiviivojen sisään marssittaa.

”Meiltä puolustuksen johtohahmo Äffä (Juho Meriläinen) on poissa Herculesia vastaan. Sama koskee minua – palaan lomareissulta Ouluun vasta pelin jälkeen, sillä ottelu sovittiin hieman yllättäen ja lyhyellä varoitusajalla. Siitä johtuen ottelussa teitä vastaan vastuuvalmentajina toimivat Jari Jäväjä ja Petteri Palosaari”, kertoo kesken lomansa puhelimeen vastannut päävalmentaja Petri Hautajärvi ja toteaa vielä luotsaamansa OLS:n pelaajatilanteesta: ”Joukkueemme alkaa olla jo melko valmis. Parin-kolmen pelaajan sopimustilanne on vielä auki, ja heistä yksi tai kaksi saattaa olla teitä vastaan kokoonpanossa.”

Seuramme johtoportaaseen on tarttunut perjantai-illan huuman myötä derby-mania, ja Hercules-toimistolla Timo Perälä intoileekin: ”Mahtavaa päästä vihdoin katsomaan oikeaa ulkoilmajalkapalloa! Oulu kuuluu meille!”

Otteluun vapaa pääsy. Tervetuloa!

Teksti: Pekka Peni