Otteluennakko FF Jaro – JS Hercules 7.4.2018

Kahdessa edellisessä harjoitusottelussa sekä TP-47 että OTP kaatuivat kumpikin vakuuttavin 5-1 lukemin. Seuraavassa pelissä vastustaja on useamman pykälän verran kovempaa tasoa, kun Pietarsaaressa lauantaina klo 13.15 vastaan asettuu perinteikäs FF Jaro. Kaudet 2002-2015 Veikkausliigassa pelannut seura sijoittui viime kaudella Ykkösessä viidenneksi, ja lähtee tavoittelemaan tällä kaudella paluuta ylimmälle sarjatasolle.

”Pietarsaaressa puolustuspelaamistamme testataan kunnolla ensimmäistä kertaa. Aiemmissa otteluissa on heijastunut puolustuksen organisoinnin keskeneräisyys, vaikkei se tulostaululle asti ole yltänytkään. Yhtenäistä tekemistä pyritään parantamaan taas lauantaina. Luonnollisesti pyrimme myös luomaan maalipaikkoja ja uskon, että pelaajiemme osaaminen riittää maalintekoon myös Jaroa vastaan”, valmentaja Mikko Isokangas kommentoi ottelua, ja jatkaa: ”Jerome Ogbuefi ja Paul Obi ovat olleet aiemmissa otteluissa isoissa rooleissa ja heiltä odotan edelleen vahvoja suorituksia. Tietysti muitakin onnistujia joukkueessa on ollut aiemmissa peleissä, mutta keskisektorin pelaajien panos varmasti korostuu Jaroa vastaan. Espanjan poikien pelaamista luonnollisesti tarkkaillaan mielenkiinnolla. Toivottavasti nuorista pelaajista löytyy myös tässä pelissä onnistujia.”

OTP-ottelussa loukkaantunut Nathan Ibeh ei ole vielä pelikunnossa. Karam Hadhoud ja Aleksi Nousiainen ovat myös poissa vahvuudesta Jaroa vastaan. ”Pieniä kolhuja ja vammoja on muutamilla pelaajilla, mutta toivotaan, että heistä kaikki ovat pelikunnossa lauantaina. Treenien intensiteetti on nousujohteinen ja tälleiltäkään ei voida välttyä”, Isokangas kertoo.

Erinomainen uutinen puolestaan on, että kapteenimme Markku Huoponen palaa kokoonpanoon pienen loukkaantumisen jäljiltä. Kokenutta ja suoritusvarmaa puolustajaa tarvitaan johtamaan Hercules-joukkoa niin kentällä kuin kopissakin.

”Pelistä yleensä sanoisin, että nyt on ensimmäinen kunnon tasonmittari edessä. Joukkue pitäisi olla jo aika lailla kasassa tähän otteluun, joten toimiminen joukkueena on tässä matsissa se mielenkiintoinen tarkkailun kohta. Maaleja tulee, jos on tullakseen. Tokihan niitä aina odotellaan ainakin kakkosen tasolle tulivoimaiselta porukalta. Miten sitten pojat pärjäävät ykkösdivaripuolustusta on jännittävä nähdä”, avaa johtoportaan odotuksia peliä kohtaan Timo Perälä.

Otteluraportti ja videokooste jälleen luvassa pelin jälkeen!