Otteluennakko JS Hercules – OTP 31.3.2018: “Nuoret miehet saavat vastuuta ja näyttöpaikkoja”

Viime viikonloppuna JS Hercules voitti harjoitusottelussa samassa Kakkosen C-lohkossa pelaavan TP-47:n vakuuttavasti 5-1, vaikka joukkueemme runko on vasta muodostumassa ja torniolaiset taas päässeet harjoittelemaan yhdessä huomattavasti pidempään. Nyt lauantaina Arina Areenalla klo 14 alkavassa ottelussa vastassa on viime kausilta tuttu vastustaja OTP, jonka taival jatkuu alkavalla kaudella sarjaporrasta alempana. Derby sytyttää aina niin joukkueet kuin fanitkin, joten tätä peliä kukaan Hercules-perheestä ei harjoitus-statuksesta huolimatta halua jättää kokematta!

“Vastassa on tuttu joukkue ja tuttuja pelaajia”, kommentoi vastustajaa Herculesin johtoportaasta Timo Perälä ja jatkaa: “Joukkueesta on luonnollisesti poistunut viime kauden putoamisen jälkeen tärkeitä pelaajia”. OTP on tiedottanut tämän kauden osalta edustuksen toimista varsin niukasti, joten onkin tosiaan hieman arvoitus, millainen ryhmä vastaan asettuu. Hercules-valmentaja Mikko Isokangas tietää OTP:lla olevan mukana paljon viime kauden pelaajia täydennettynä viime kaudella B-junioreissa pelanneilla nuorilla. Vastustajan tasosta hän kertoo: “Joukkue tulee varmasti olemaan Kolmosen kärkijoukkueita ensi kaudella, joten se on sopiva mittari meille juuri tähän otteluun”.

Omillemme Perälän näkemys on selkeä: “Tempoa tulee pitää yllä läpi matsin ja saada palloa vilkkaasti liikkeelle, ja hyökkäyspäässä on kiinnitettävä huomiota ajoitusten natsaamiseen”. Isokangas puolestaan hieman toppuuttelee: “Herculesin joukkueessa tulee pelaamaan ottelussa paljon sopimuksettomia pelaajia, joiden kanssa tehdään päätöksiä ensi viikolla. Muutenkin ottelussa keskitytään enemmän yksilöihin ja pienempiin kokonaisuuksiin. Seuraava peli pelataan Pietarsaaressa Jaroa vastaan, jolloin kokeiluille ei ole enää niin paljon tilaa ja täytyy alkaa kehittämään joukkuepelaamista kohti sarjan alkua”.

Hyökkäys oli jo lukemien valossa kohdallaan edellisessä ottelussa, jossa maalikarkelot vähemmän yllättäen sekä aloittivat että päättivät Amokachin veljekset Nazim ja Kalim. “Paul Obin ensimmäistä kosketusta ja viileää viimeistelyä kannattaa tarkkailla!” Perälä tähdentää, eikä suotta: torniolaisiakin vastaan viime viikonloppuna kertaalleen osuneelle maalitykillemme on vaikea löytää kesyttäjää! Valmentajakin myötäilee Perälää, joskin hieman varovaisemmin: “Joukkueen hyökkäyspään pelaajat ovat olleet vaarallisia aiemmissa harjoitusotteluissa – huominen näyttää jatkuuko sama trendi”.

Se, että viime kauden tehokkain miehemme, Sami Karjalainen, merkkautti laidaltaan TP-47-matsissa itselleen kaksi maalisyöttöä oli juuri sitä, mihin Hercules-leirissä olemme jo tottuneet. Keskikentältä Perälä haluaa nostaa vielä erityisesti esiin Samu Himangan, kuvaten nuorta miestä ennakkoluulottomaksi ja umpitaitavaksi peluriksi.

Entä sitten oma pääty? Viime kauden lainalla AC Oulusta pelannut luotettava ykkösvahtimme, pian 20 täyttävä Aleksanteri Patronen on nyt omia sopimuspelaajiamme, kehittyen jatkuvasti lisää jo valmiiksi huikealta tasoltaan, joten viimeinen lukko on kunnossa. Puolustajista Perälä kehottaa seuraamaan Joni Leskelän rauhallisen tyylikästä toimintaa. Mielenkiintoista tulee olemaan myös nähdä, miten torstaina jatkosopimuksen allekirjoittaneelle, aiemmin kärjessä ja laidalla pelanneelle Miika Vihavaiselle sopii laitapakin tontti, jolle valmennusjohto on kokenutta 27-vuotiasta pelimiestä sovittamassa. “En lähtisi vielä nostamaan yksittäisiä pelaajia esiin, ollaan sen verran alkuvaiheessa. Joukkueen työmoraali on nousussa ja sen pitäisi näkyä myös ottelussa. Mukana on mielenkiintoisia paikallisia nuoria testipelaajia, joita kannattaa seurata. Eli pelissä on mukana pelaajia, joista toivotaan ratkaisuja ainakin joihinkin puuttuviin rooleihin”, rauhoittelee Isokangas silmin nähden innostunutta Perälää.

“Joukkueen rinki täydentyy lopulliseen muotoonsa pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Etenkin puolustuspäähän on luvassa lisää vahvistusta, minkä jälkeen kasassa on iskukykyinen ja yllätysvalmis joukkue”, vakuuttaa Timo Perälä ja lopettaa tulevan ottelun kommentoinnin lupaukseen: “On odotettavaa, että mukana kokoonpanossa on nuoria paikallisia pelaajia OTP:a vastaan ja nuoret miehet saavat vastuuta ja näyttöpaikkoja.” “Mahdolliset ulkopuoliset pelaajat varmistunevat piakkoin. Valmentajana en ole huolissani joukkueen rakentamisesta”, Isokangas päättää.

Herculesilta Markku Huoponen ja Aleksi Nousiainen ovat varmuudella poissa ottelusta.

Kauden ensimmäinen sarjapelimme vihelletään käyntiin jo vajaan kuukauden päästä Kuopiossa, joten lauantaina on aika suunnata Heinäpäähän klo 14:00 Arina Areenalle katsastamaan joukkueen kunto ja mämmiä sulatellessa kannustaa Hercules voittoon kamppailussa kaupungin kuninkuudesta!


Pekka Peni